Capcane mortale pentru copiii care merg la joacă. Un băiat a murit iar prietenul său e de negăsit


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 19:19
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 19:19
Categorie: Stiri actuale

Tragedie în județul Brașov, unde apele înghețate ale râurilor și lacurilor s-au dovedit capacane mortale, pentru niște copii dornici să se joace.

Un băiat de 14 ani a pierit după ce ar fi încercat să patineze pe râul Olt, iar prietenul său este dat dispărut. În căutarea lor au pornit zeci de polițiști, jandarmi, pompieri, dar și scafandri ajutați de localnici.

Când au plecat de acasă, copiii le-au spus părinților că se întorc până pe înserat. Pentru că nu s-a întâmplat asta, oamenii au cerut ajutor la 112, iar mai multe echipe de jandarmi și polițiști au pornit pe urmele lor.

Bunica băiatului dispărut: „Te duci pe uliță la copii, dar să nu stai mult că mâine e zi de școală și să vezi, să ai timp să-ți faci baie, să-ți faci ghiozdanul și așa... Dar n-o ajuns până la patru și la patru l-o sunat tată-su și nu i-a răspuns. Și tată-su o intrat în panică."

Un prieten de-al copiilor a condus echipele de căutare pe malul înghețat al Oltului. A povestit că, înainte cu o zi, fusese și el acolo, ca să se dea pe gheață și puțin a lipsit să nu se înece.

Mama unui copil: „Mi-o zis că s-o spart gheața și o căzut și el... și a venit ud până la brâu, leoarcă.   E periculos locul, e foarte periculos, că în unele locuri e mai mică apa și dintr-o dată se face adânc."

Unul dintre băieți a fost găsit duminică noapte în apele Oltului.

Încă trăia dar, pentru că intrase în șoc hipotermic, nu a supraviețuit, deși doctorii au făcut eforturi ca să îl salveze. Căutările celui de-al doilea au fost reluate luni atât în apă, cu scafandri, dar și pe maluri cu forțe sporite de jandarmi și polițiști.

În această perioadă, malurile râurilor și lacurile înghețate sunt extem de periculoase pentru copiii dornici de joacă. Riscul ca gheața să se spargă este mare, iar apa anulează, practic, șansele de supraviețuire.

Localnic: „Aici era locul lor de joacă. De scaldat vara și de joacă iarna, astea sunt locuri periculoase."

Localnic: „Dacă se rupe gheața și cade, e gata! Dacă s-o speriat, cine știe. Nu se poate ști. Nu e adâncă, dar e rece. Cazi în aia, în două minute ești gata, faci infarct.”

Militarilor li s-au alăturat zeci de localnici, dar și voluntari specializați în acțiuni de salvare. Au fost aduși și doi câini de urmă care vor patrula pe maluri în speranța că vor descoperi indicii prețioase.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47