Cum ar putea pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 10:22
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 18:32
Categorie: Stiri actuale

Ministerul Afacerilor Interne funcționează în prezent după o reformă administrativă din 1968. O spune actualul ministru, Marcel Vela, care a anunțat că vrea să reorganizeze instituția pe care o conduce.

Nu a spus, deocamdată, și cum intenționează să facă asta, însă un lucru este cert - vrea să desființeze mai multe posturi de conducere din minister, plătite regește.

"Cetățenii trebuie să simtă că MAI este alături de ei, pentru că dincolo de o instituție, este o necesitate pentru toți românii". Este premisa de la care actualul ministru de Interne a pornit în amplul demers de reorganizare a instituției. I-a lăsat în prima fază pe șefii structurilor naționale să decidă democratic ce vor să schimbe, să păstreze sau să adauge în cadrul structurilor pe care le conduc.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: "Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea polițiștilor sau modernizarea unor dotări. Cred că și comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem în prezent organizați după reforma administrativă din 1968."

La final, toate propunerile vor fi puse pe masă. Va fi alcătuit un plan de reorganizare a ministerului care va intra în vigoare printr-un act normativ.

În acest sens...peste 40 de structuri în subordinea MAI trebuie să prezinte cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni propriile propuneri de reorganizare. Până acum doar Jandarmeria a discutat cu ministrul Marcel Vela despre modelul pe care vrea să îl adopte.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: "Nu vreau să mă pronunț până nu analizăm toate propunerile, dar pot să spun ce am discutat doar cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliției de Frontieră, adică să existe comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale."

În timp ce ministrul vrea o structura mai compactă. Sindicaliștii se plâng că nu sunt destui agenți în teren.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol: "Avem comune cu 80.000 de locuitori, unde sunt 5 polițiști și avem orașe cu 20 de mii de locuitori unde schema este de 15 polițiști. La fel, avem unități de poliție unde nu există polițiști rutieri în schimbul 3, ceea ce înseamnă că orice șofer poate să conducă băut, drogat și, sigur, toate aceste lucruri se întorc în defavoarea noastră ca imagine a instituției, pentru că în momentul de față avem cea mai scăzută încredere a populației în Poliția Română."

Printre schimbări s-ar putea număra și înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență.

Ar fi puse sub aceeași umbrelă toate serviciile de urgență - lucru ce ar pune în pericol funcția de secretar de stat deținută în acest moment de șeful DSU, Raed Arafat.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47