Căminele Universității Transilvania din Brașov, pline de ploşniţe. „E destul de nasol. Nu avem ce să facem”
Invazie de ploșnițe într-un cămin studențesc al Universității Transilvania din Brașov. Paraziții au apucat să se strecoare în saltelele și în pernele unor tineri, iar administrația este nevoită acum să facă dezinsecție.
Ca să elimine problema, trebuie să înlocuiască plintele, prizele și mobilierul unde s-ar putea adăposti supărătoarele gângănii. Poate chiar și parchetul.
Apariția ploșnițelor a fost reclamată de studenții cazați într-o cameră de patru locuri, aflată la etajul șase al unui cămin. Administrația i-a mutat în alte încăperi atât pe ei, cât și pe cei din vecinătate.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Student: „Știu că au fost doar în saltele și în acel cadru de lemn de sub saltele, că și acela e periculos, și niște perne”.
Student: „Nu e prea plăcut, având în vedere că se poate infecta toată clădirea și de acolo se ajunge la alte probleme”.
Ca să stârpească ploșnițele, administrația a făcut deja două runde de dezinsecție și va fi nevoită să repete operațiunea.
Daniel Munteanu, prorector al Universității Transilvania Brașov: „Problema este că este destul de costisitoare intervenția și noi sperăm că aceste intervenții nu vor fi foarte frecvente. Undeva la peste 20.000 de lei costă factura”.
În plus, vor fi înlocuite plintele, prizele și blaturile de lemn, unde ploșnițele își fac, de regulă, cuib. Chiar și parchetul ar trebui schimbat. Studenții sunt supărați că nu au fost înștiințați de situație și au aflat întâmplător că trebuie să ia măsuri de precauție.
Studentă: „E destul de nasol, dar nu avem ce să facem, adică știu că nu scapi de ele. Nu, din gură în gură ce s-a dat așa”.
Ploșnițele pătrund în locuri mici și înguste și pot fi greu observate pe timpul zilei. Ies din ascunzători noaptea, pentru a se hrăni. Mușcătura lor provoacă umflături însoțite de o senzație de arsură dureroasă și mâncărimi. Aceste insecte pot trăi până la doi ani fără să se hrănească, iar într-un an depun între 300 și 500 de ouă.
Sursa: Pro TV
Etichete: studenti, brasov, invazie, plosnite, myimpact,
Dată publicare:
03-04-2024 13:05