Imagini revoltătoare. Un ambulanțier din Suceava are costum de protecție lipit cu bandă adezivă

Dată publicare: 08-04-2020 14:48
Dată actualizare: 08-04-2020 15:15


Imagini surprinse la Serviciul de Ambulanță Suceava arată cât de gravă este situația în acest județ, unde un ambulanțier a murit deja după ce s-a infectat cu Covid-19.

Înregistrarea a fost realizată recent și arată cum sunt nevoite să lupte cu noul coronavirus cadrele medicale din Suceava.

Ambulanțierii au costume de protecție nepotrivite, care sunt prea mici și care trebuie ”ajustate” cu o bandă adezivă care este folosită de obicei în lucrările de construcții.

Directorul medical susține că nu este vina conducerii, deoarece costumele de protecție care au fost livrate sunt de o singură mărime, respectiv M, care, bineînțeles, nu este potrivită pentru toate cadrele medicale.

În prezent, situația rămâne gravă în Suceava, din cauza epidemiei de Covid-19. La spitalul județean, conducerea militară luptă să-l pună pe picoare, dar autoritățile sanitare locale par complet depășite de situație.

Un ambulanţier de 53 de ani, din Suceava, a murit marți de Covid-19, şi a devenit primul caz de deces în rândul personalului medical, în urma infectării la muncă cu noul coronavirus.

"Este un haos total”, spune Mircea Bordiniuc, un medic infectat.

Acum, la spitalul județean Suceava sunt 538 de pacienți infectăți cu Covid-19. Alți 65 sunt tratați la domiciliu. La terapie intensivă sunt 20 de pacienți, dintre care 7 sunt în stare gravă, intubați.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO