CAB judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta si a sorei acesteia la decizia de arestare
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta, sotia lui Codrut Marta, a sorei acesteia, Maria Magdalena Lungu, si lui Valentin Panait la decizia de arestare preventiva dispusa in dosarul de prostitutie de lux.
Instanta a primit, luni, dosarul de la Tribunalul Bucuresti, care in 19 iulie a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor trei, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Dosarul a fost trimis Curtii de Apel Bucuresti dupa ce judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea celor trei si-a motivat decizia.
Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva obtinuta de MEDIAFAX, ca in 8 septembrie 2010, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia prostitutiei si a proxenetismului.
Astfel, incepand din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin Panait ar fi constituit un grup infractional organizat, coordonand o retea de prostituate de lux.
Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienti fiind si diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.
Potrivit actelor depuse la dosar, anchetatorii au stabilit ca grupul infractional este compus din mai multe persoane de sex feminin, coordonate de Andreea Marta, si sora ei, Maria Magdalena Lungu, care se ocupau cu "racolarea clientilor ce dispun de o situatie materiala foarte buna, carora le-a facilitat intalniri cu tinerele care practica prostitutia".
Clientii cereau ca fetele sa aiba un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise in locurile stabilite de clienti, de regula hoteluri sau case particulare, uneori fiind insotite chiar de catre coordonatoare.
Sumele de bani incasate erau impartite intre tinerele care practicau prostitutia si coordonatorii gruparii. Tariful minim perceput de corodonatorii retelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tanara solicitata in vederea prestarii serviciilor sexuale.
Existau insa si cazuri cand tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci cand era solicitata o tanara ce era considerata "premianta" sau de nota 10.
Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro.
"Banii obtinuti de catre tinerele ce erau recrutate pentru aceasta activitate erau folositi in scopul asigurarii mijloacelor de existenta, in sensul ca isi plateau chiria si isi asigurau cele necesare traiului, aceasta tinand cont de faptul ca in cea mai mare parte aceste tinere erau …., nu aveau alte venituri pentru a se intretine si nu doreau sa apeleze la …, acestia neavand posibilitati financiare majore", se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva.
Activitatile de prostitutie si proxenetism aveau loc de cele mai multe ori in hoteluri de lux din Bucuresti sau in alte locuri alese de clienti, precum si in judetele Tulcea, Brasov si Calarasi.
Unele dintre fete au practicat prostitutia cu clienti straini veniti in Romania pentru a participa la partide de vanatoare in judetul Calarasi. Fetele erau anuntate de coordonatoarele gruparii unde trebuie sa mearga, ce bani primeau si numarul zilelor pentru care erau solicitate.
Tinerele care participau la petreceri private si apoi aveau relatii sexuale cu clientii erau sfatuite cum sa se imbrace si sa se macheze.
De asemenea, acestea erau instruite sa nu comunice clientilor prea multe detalii despre ele si sa nu faca schimb de numere de telefon cu acestia.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune barbati bogati.
Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.
Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, procedand la racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.
"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste", a precizat Politia Romana.
Potrivit Politiei Romane, activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern, la destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.
In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.
Codrut Alexandru Marta a fost dat in urmarire nationala dupa ce disparitia a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de Andreea Marta, care preciza ca ultima data acesta a fost vazut in 21 mai 2012.