Bucurestiul, ca Berna. Oprescu vrea sa includa Centrul istoric al Capitalei in patrimoniul UNESCO

Dată publicare: 05-03-2012 16:36
Dată actualizare: 08-09-2012 23:13


Sorin Oprescu, centrul istoric

Primarul general Sorin Oprescu ia in calcul posibilitatea includerii Centrului istoric al Capitalei in patrimoniul UNESCO, luand exemplul primarului din Berna, edilul roman considerand ca "este vremea oraselor si a colaborarilor dintre acestea".

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, se afla intr-o vizita oficiala in Confederatia Elvetiana, la Berna si Geneva. Primarul orasului Berna, Alexander Tschäppät, i-a spus omologului sau roman ca, prin includerea Centrul vechi al Bernei in patrimoniul UNESCO, gradul de responsabilizare al proprietarilor de cladiri din zona respectiva a crescut considerabil, fara niciun fel de implicatii de natura financiara, precum acordarea de subventii, din partea nunicipalitatii Bernei, se arata intr-un comunicat de luni al Primariei Capitalei.

"O astfel de abordare merita a fi avuta in vedere si pentru Bucuresti. In aceasta perioada, poate mai mult decat oricand, este vremea oraselor si a colaborarilor dintre acestea in gasirea de solutii comune, la probleme comune, stiut fiind ca, uneori, puntile dintre comunitati se pot lega mai repede si pot fi mai trainice decat cele dintre guverne", a spus Oprescu, citat in comunicat.

Sorin Oprescu a subliniat ca intentioneaza sa beneficieze de pe urma experientei Bernei in domeniul incinerarii deseurilor menajere, avantajele acestei metode fiind deja recunoscute, se arata in comunicat.

Primarul Alexander Tschäppät l-a asigurat pe omologul sau de la Bucuresti de tot sprijinul si deschiderea necesara din partea specialistilor elevetieni implicati in problematicile de mediu, urmand ca in acest sens sa fie stabilit un colectiv de lucru.

Sorin Oprescu l-a invitat pe Alexander Tschäppät la Bucuresti, dar si la Finala Europa League care se va desfasura pe Arena Nationala, in 9 mai.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO