Bucurestiul ar putea deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021. Proiectele Primariei: targuri, simbioza, paradigma

29-04-2016 08:04

Cel putin asta isi doresc autoritatile, care pregatesc planul de bataie. Candidatura presupune insa adoptarea unei strategii pe termen lung care sa contribuie la dezvoltarea orasului prin cultura.

La cererea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural Arcub a inceput procesul stabilirii strategiei culturale. Organizarea de targuri in marile cartiere, mutarea culturii din centru spre periferie, simbioza intre traditie si arta contemporana sunt doar cateva dintre idei, impreuna cu “cresterea calitatii vietii locuitorilor Bucurestiului prin expunerea la experienta culturala” sau „transformarea paradigmei de gandire in ceea ce priveste antreprenoriatul in cultura.” Documentul va fi supus dezbaterii publice in luna mai.

Titlul de capitala culturala este o sansa uriasa. Castigatorul va primi zeci de milioane de euro din bugetul guvernului si al autoritatilor locale si va putea accesa cu usurinta alte zeci de milioane din fonduri europene.

14 orase din Romania au candidat pentru titlul de capitala culturala europeana. Bucuresti, Timisoara, Cluj si Baia-Mare sunt finalistele in competitia pentru acest titlu. Castigatorul va fi desemnat in august-septembrie si isi va putea implementa proiectele pana in 2021, cand va deveni capitala culturala europeana alaturi de inca un oras din Grecia si unul din Serbia si Muntenegru.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO