Bradul croșetat, atracția sezonului la Tg. Mureș. Uimitor din ce a fost realizat
Un brad... croșetat este atracția târgului de Crăciun din Târgu Mureș. Copacul este, în realitate, o structură metalică învelită în doi kilometri și jumătate de fulare croșetate manual.
Sute de oameni din zece țări, printre care Statele Unite, Mongolia, Ecuador sau Suedia, au muncit peste un an pentru ca ideea unui ONG din oraș să prindă viață.
Copacul stilizat a fost gândit ca un simbol al unității, de către organizația KULT Alternativ.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mii de fulare au fost croșetate, după care cusute între ele. Iar lungimea totală a ajuns, astfel, la 2.500 de metri. Iar lucrul la ele a început din septembrie, anul trecut.
Soos Zoltán, primar Târgu Mureș: „A avut ca idee să propună ca și Târgu Mureș să se numere printre orașele lumii, printr-un proiect inedit. Imediat, sute de oameni din comunitate, foarte mulți copii, firme mari din Mureș sau universități s-au alăturat acestui proiect. Cea mai mare construcție de acest tip se află în Portugalia, are 17 metri înălțime, iar bradul din Târgu Mureș are 10 metri. ”
Ideea bradului de Crăciun i-a împărțit pe târgumureșeni. În timp ce unora le-a plăcut, alții l-au găsit... ridicol.
„E o idee bună. De ce să consumăm brazii când se poate așa. Multă lume critică, dar eu sunt ok cu asta, îmi place că este diferit de alți brazi ”
(...)
„Înțeleg bradul stilizat, dar ăsta nu este un brad stilizat.” (...) „Mie nu mi se pare de nici o culoare corect pentru târgumureșeni, până acum noi am avut brazi-brazi, nu este ceea ce trebuie”
„Credeam că se mai pune ceva. Ciudat, mi se pare ciudat” , spun locuitorii orașului.
Organizația a început deja demersurile pentru ca bradul să fie omologat în Guiness Book, pentru fularul care adună cele mai multe piese, din cele mai multe țări ale lumii.