Bolnavii de cancer din Deva au ramas in grija a doar doi medici, dupa arestarile in dosarul fraudei


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2013 06:56
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2013 13:12
Categorie: Stiri actuale

Dupa ce sefa de sectie si o colega, amandoua medici oncologi, au ajuns duminica in arest, in dosarul doctorilor si farmacistilor suspectati ca ar fi falsificat retete, cei 650 de pacienti au ramas in grija a doar doi specialisti.

Pacientii sectiei de oncologie de la Spitalul Judetean din Deva sunt cei care au cel mai mult de suferit dupa scandalul retetelor falsificate.

Duminica, opt medici si farmacisti au fost arestati pentru 29 de zile, intr-un dosar in care anchetatorii presupun ca frauda ar ajunge pana la 11 milioane de lei.

Ca urmare a acestei situatii fara precedent, conducerea spitalului din Deva le-a suspendat din functie pe doctoritele arestate si a numit un alt sef de sectie din randul celor doi medici care au mai ramas.

Ca sa faca fata numarului mare de pacienti, medicii sunt nevoiti sa lucreze zi lumina, iar pacientii care de-abia se tin pe picioare, asteapta chiar si opt ore sa fie consultati.

Un pacient, de 62 de ani, are grave probleme la plamani. Vine de la Simeria, alaturi de sotia sa, care nu il poate lasa singur nicio clipa, pentru ca omul, suferind, abia se mai poate tine pe picioare.

Pana de curand, era in ingrijirea medicului oncolog Alina Popa insa, dupa ce ea a fost arestata, a fost preluat de un alt medic, pentru supravegherea tratamentului cu citostatice.

In aceiasi situatie este si un alt pacient de 77 de ani, din Geoagiu, diagnosticat cu cancer la prostata. A venit la spital sa-si prelungeasca tratamentul.

In mod normal, medicii care consulta pacientii in ambulatoriu, au voie sa vada cel mult patru persoane intr-o ora. La Spitalul din Deva, din cauza situatiei de criza in care s-a ajuns, cei doi medici oncologi ajung sa consulte sase pacienti pe ora. Chiar si asa, doctorii sunt nevoiti sa lucreze peste program.

In zilele urmatoare, magistratii de la Curtea de Apel din Alba Iulia urmeaza sa judece recursul medicilor oncologi si al celorlalte persoane arestate.

Intre timp, Casa judeteana de asigurari de sanatate Hunedoara a reziliat contractele cu cele patru farmacii implicate in acest scandal.

VIDEO PROTVPLUS.RO