Medicul Florin Rusu, eroul care a salvat bebelusii de la Giulesti, arestat pentru luare de mita

Ultima actualizare: 12-04-2013 06:56

Acum doi ani era decorat de presedintele Romaniei, pentru ca a salvat vietile mai multor bebelusi in urma tragediei de la maternitatea Giulesti. Astazi a ajuns incatusat in fata judecatorilor, pentru acuzatii de coruptie.

Anestezistul Florin Rusu de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" din Capitala este acuzat ca, impreuna cu un alt doctor celebru - chirurgul Stefan Ozvath - i-ar fi obligat pe parintii unor copii sa plateasca pentru interventiile chirurgicale.

Scandalul de coruptie ii vizeaza pe doctorul Gheorghe Stefan Ozsvath - un renumit chirurg pediatru si pe anestezistul Florin Catalin Rusu, celebru dupa ce in decembrie 2010 presedintele Traian Basescu l-a decorat cu ordinul national serviciu credincios in grad de cavaler.

Era o recunoastere publica pentru minunile facute in sala de operatie, cand a salvat mai multi bebelusi care au supravietuit incendiului de la maternitatea Giulesti.

Procurorii spun ca una dintre familii a reclamat duminica faptul ca doctorii conditioneaza interventiile de plata unor sume: 600 de lei pentru chirurg, 200 de lei pentru anestezist si o suta pentru un stagiar.

Ca sa dovedeasca acuzatiile, procurorii au montat pe unul dintre parinti o camera video si un microfon - asa au surprins plata banilor.

Cei doi medici au fost dusi la audieri imediat dupa ce au iesit din sala de operatie si cateva ore mai tarziu erau retinuti. Mai ales ca asupra lor autoritatile au gasit cate 3000 de lei despre care exista banuiala ca i-ar fi primit de la parintii altor pacienti. Banii erau in plicuri pe care erau trecute numele celor care i-au dat.

La Spitalul Grigore Alexandrescu este rumoare dupa acest episod.

Medicii au fost retinuti pentru 24 ore, iar in eventualitatea in care se va dispune prelungirea perioadei de retinere se vor suspenda temporar contractele de munca ale medicilor implicati.

Sefii spitalului nu comenteaza acuzatiile, dar avertizeaza ca in ipoteza in care sederea celor doi medici in spatele gratiilor se prelungeste, contractele lor de munca vor fi suspendate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO