Bătaie între două familii la Spitalul de Urgenţă din Buzău. Zeci de pacienți, evacuați de urgență


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 07:18
Categorie: Stiri actuale

Scene halucinante au fost surprinse joi seară de camerele de supraveghere de la Spitalul de Urgenţă din Buzău.

Zeci de pacienţi, asistente şi oameni aflaţi în sala de aşteptare au fost evacuaţi, după ce o femeie a pulverizat în aer un spray lacrimogen.

Ţinta "atacului" a fost, de fapt, un bărbat care a lovit-o cu pumnul. Totul a pornit după o ceartă la școală între copiii celor implicaţi în scandal.

În imagini se observă cum tatăl unuia dintre copii intră în sala de aşteptare, unde se întâlneşte cu cealaltă familie. O loveşte pe femeia care aştepta acolo împreună cu soţul şi băiatul său, iar apoi cei doi bărbaţi încep să se bată. În tot acest timp, femeia scoate din geantă un spray paralizant şi îl pulverizează în direcţia agresorului său.

"Dintr-o dată am simţit un miros pătrunzător, am început să tuşim toţi şi ne-am speriat că nu ştiam ce s-a întâmplat", povestește o asistentă.

Femeia l-a urmărit pe bărbat pe holurile spitalului, unde a continuat să împroște cu spray lacrimogen.

"Aceste substanţe au pătruns în toate spaţiile aferente, afectând pacienţii care erau imobilizaţi la pat. Am procedat la evacuarea pacienţilor din spaţiul cel mai afectat", a explicat Tatiana Baciu, asistentă șef UPU Buzău.

"Dacă se întâmplă ca în acest interval să vină urgențe majore sau aveam cod roşu, eram ineficienţi şi puteau să moară oameni", spune Claudiu Damian, directorul spitalului.

Cele două familii au mutat scandalul în curtea spitalului, unde au sărit la bătaie, dar au fost opriţi de paznici.

La baza conflictului, ar sta, de fapt, o altercaţie petrecută la școală între cei doi copii de clasa a 6-a. Elevii s-ar fi luat la bătaie în pauză, iar băiatul femeii ar fi fost muşcat de spate de colegul său. Ambii au ajuns apoi la spital.

Femeia care a pulverizat spray: - Domnul m-a lovit în timp ce aşteptăm la UPU.

Reporter: - Aţi dat cu spray acolo?

Femeia care a pulverizat spray: - După ce eşti lovit cu un pumn în faţă, eu cred că dai cu spray oriunde. Am realizat după aceea, dar nu aveam cum să îl iau înapoi sau să mai repar ceva.

Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a deschis dosar penal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Amalia Vlădescu, "în urma incidentului la UPU Buzău, în care o femeie în vârstă de 38 de ani a folosit un spray lacrimogen, poliţiştii au fost sesizaţi de personalul cu atribuţii de pază ai unităţii medicale, persoanele implicate în incident, părinţii celor doi copii, o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 46 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri, iar, în urma plângerilor formulate de ambele părţi, cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de lovire şi alte violenţe".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Un bătrân a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a încercat să-și curețe curtea
Femeie atacată de un urs în propria gospodărie. Soțul a ucis animalul cu toporul
Femeie spitalizată în stare de comă după ce a băut antigel din greşeală
VIDEO PROTVPLUS.RO