Bărbatul din Suceava, filmat când îşi bătea copilul, e liber. Mama lui dă vina pe şcoala online

×
Codul embed a fost copiat

Agresorul din județul Suceava, filmat în timp ce își snopea în bătaie copilul de 8 ani, este liber.

El a fost reținut marți seară pentru 24 de ore și audiat, iar miercuri instanța l-a trimis acasă, sub control judiciar. În trecut, individul a fost închis pentru că și-a violat o fiică vitregă, dar a fost eliberat condiționat din pușcărie. Decizia instanței vine în contextul în care datele oficiale arată că violența asupra minorilor este în creștere în țara noastră.

Un copil trântit la pământ este bătut cu sălbăticie de propriul părinte. Un frate filmează. Mama aflată în plan secund privește pasivă scena îngrozitoare. Copilul are 8 ani și cere iertare. Tatăl îl izbește de pământ și îl lovește cu o bucată de lemn. După ce imaginile au ajuns în spațiul public, agresorul a fost reținut.

Bunica bietului copil, mama agresorului, arunca toată vina pe școala online.

Reporter: „Pe băiețel de ce l-a bătut?”

Citește și
copil hunedoara
Ce le-a spus polițiștilor bărbatul care a trântit un copil în parc. "Din cauza ta fac puşcărie"

Bunică: „Pentru că nu voia să-și facă temele.”

Reporter: „Spuneți că băiatul dumneavoastră nu era violent?”

Bunică: „Nu. Eu l-am crescut.”

Reporter: „Și atunci cum vă explicați violența lui?”

Bunică: „Era presat de la școală, pentru că ăla mic nu învăța.”

Tatăl agresor a fost închis în 2013 pentru că și-a violat o fiică vitregă. Nu a făcut toată pedeapsa, întrucât a fost eliberat de statul român împreună cu mii de deținuți acum doi ani, iar mama fetei violate, partenera lui, l-a iertat.

Acum, imaginile șocante au ieșit la lumină, după ce unul dintre copii, martor la bătaie, le-a arătat la școală unui cadru didactic. Toți membri familiei susțin că episodul brutal a fost singurul de acest fel. Nici vecinii n-au auzit nimic, ba chiar aruncă vina tot pe copil.

Vecin: „Eu nu zic nimic. Știu că și copii sunt obraznici, na. În familie nu te poți băga.”

Constantin Buga, primarul comunei: „Știu că această persoană a mai avut probleme cu legea, probleme cu o fiică vitregă. Dădea semne că s-a integrat. Nu a fost nimic suspect.”

Camelia Tâmpescu, directoarea școlii: „Mama a spus că nu voia să scrie.”

Reporter: „De asta l-a bătut?”

Directoare: „Da.”

Reporter: „Mama a luat apărarea tatălui?”

Directoare: „Bineînțeles.”

Constantin Chechiriță, asistent comunitar: „Ei au declarat că asta a fost singura dată și mama n-a declarat deloc. Mama n-a vrut să declare.”

Cei de la Protecția Copilului sunt convinși că așa ceva s-a mai întâmplat.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava: „Mama mai are două fete dintr-o căsătorie anterioară, care au ajuns în sistemul de protecție în 2001, din cauza abuzului acestui individ asupra acelor fete. Ne-am gândit la posibilitatea decăderii din dreptul ambilor părinți.”

Copiii din familie, împreună cu mama lor, au fost duși la un centru pentru victimele violenței domestice. Individul agresiv se întoarce acum acasă și va fi judecat în libertate.

Zilele trecute, o altă imagine a șocat o lume întreagă: un copil a fost izbit cu violență de pământ de un adult. Și astfel de imagini tot apar, mărturie că violența asupra copiilor este în creștere. În perioada ianuarie-septembrie anul trecut au fost raportate 10.656 de cazuri de violență, din care o mie, abuz fizic, 1.449, abuz emoțional, 825, abuz sexual. Sunt cifre seci care vorbesc însă despre drama în care mii de copii trăiesc. E datoria noastră, a tuturor, să-i ajutăm.

Mădălina Turza, președinte Autoritatea Națională pentru Drepturile Copiilor: „Dacă noi nu înțelegem că bătaia nu e ruptă din Rai, nu vom reuși să ne vindecăm noi, ca societate. Trag un semnal de alarmă pentru că este fenomen și ține de fiecare părinte în parte.”

Teoretic, fiecare primărie are asistență socială. Și tot teoretic, aceste instituții ar trebui să fie mai prezente. În primele 9 luni ale anului trecut, aproape 2.000 de copii au ajuns în plasament și 1.092 de agresori s-au ales cu dosar penal. Nu avem în acest moment date oficiale câți dintre ei au și fost pedepsiți.

Visarion Alexa, preot: „Ne plângem de România că arată urât pe stradă, arată urât în scoli, la pelerinaje, peste tot arată urât, când o privești din avion, dar știți de ce arată urât? Pentru că ne batem copiii. De aia arată urât. Acești copii care sunt bătuți vor provoca leziuni majore acestui popor. Vreți să arate România frumos? Nu vă mai bateți copiii și o să vedeți că se schimba ceva în mentalitatea noastră.”

Salvarea unor suflete nevinovate poate veni de la fiecare dintre noi. Orice abuz asupra copiilor trebuie raportat autorităților care, la rândul lor, trebuie să-și facă treaba și să-i pedepsească pe agresori.

Citește și...
Un nou caz de violență stârnește revoltă. Un bărbat din Suceava, filmat în timp ce își bate cu cruzime copilul de 8 ani
Un nou caz de violență stârnește revoltă. Un bărbat din Suceava, filmat în timp ce își bate cu cruzime copilul de 8 ani

La câteva zile după incidentul grav din Hunedoara, unde un bărbat a agresat un copil la un loc de joacă și a fost arestat, alte imagini stârnesc revoltă.

Ce le-a spus polițiștilor bărbatul care a trântit un copil în parc.
Ce le-a spus polițiștilor bărbatul care a trântit un copil în parc. "Din cauza ta fac puşcărie"

Bărbatul din Hunedoara, care a șocat o țară întreagă, după ce a trântit cu violență un copil la locul de joacă, a fost arestat și ar putea fi acuzat de tentativă de omor.

Scene de groază în parcul unde un bărbat și-a trântit nepotul de pământ. ”Copiii urlau că prietenul lor a murit”
Scene de groază în parcul unde un bărbat și-a trântit nepotul de pământ. ”Copiii urlau că prietenul lor a murit”

Individul care a șocat prin modul sălbatic în care a curmat o ceartă între fiul său vitreg de 8 ani și nepotul de 13 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Peste 40.000 de oameni au semnat petiția ”Închisoare pe viață” în cazul copilului din Hunedoara
Peste 40.000 de oameni au semnat petiția ”Închisoare pe viață” în cazul copilului din Hunedoara

Peste 40.000 de persoane au semnat până marți, 9 februarie, o petiție prin care se cere "Închisoare pe viață pentru bărbatul care a dat de pământ cu un copil la Hunedoara."

Recomandări
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin
UE, reacție vehementă împotriva Rusiei: la ce va duce embargoul petrolului și cum va răspunde Putin

Din 5 decembrie, UE va introduce un embargo asupra petrolului din Rusia. În plus, vor fi introduse și restricții privind prețul maxim de achiziție al petrolului, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”
Volodimir Zelenski vorbește despre victorie, obținută „prin forţa unităţii noastre”

„Victoria este obținută tocmai prin forța unității” a spus Volodimir Zelenski sâmbătă, în timp ce vizita cu soția o expoziție.

CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial
CM 2022 | Argentina a învins Australia și este a doua echipă calificată în sferturi la Mondial

CM 2022 | Olanda - SUA 0-0 | Duel puternic în primul meci din optimile de finală