Avocată din București, condamnată pentru înșelăciune: A falsificat sentințe și a păcălit o femeie care credea că a divorțat
O avocată din București risc[ să ajungă 3 ani la închisoare pentru că ar fi păcălit mai mulți clienți pe care nu i-ar fi reprezentat cu adevărat în procese.
În schimb le-ar fi livrat sentințe false. Printre părțile vătămate se numără fondatorii unor partide politice, dar și o femeie care credea că a divorțat de soț.
Sentința Curții de apel București nu este definitivă.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Falsa înființare a unor partide politice a ieșit la iveală acum patru ani în momentul înregistrării candidaturilor la alegerile locale. Birourile Electorale ar fi descoperit că pretinsele sentințe de la Tribunalul București unde se află Registrul Partidelor Politice sunt false. Toate ar fi avut în comun aceeași sursă: o avocată din Baroul București angajată și plătită să se ocupe de formalități.
Marin Abrihan, Fondator Partid Politic: ”Ne-a purtat aproape un an de zile. Tot că avem acte, ni le-o trimis în fals, ne-o trimis să le mai semnăm o dată. Ne-o chemat pe acolo, la ei, că n-o fost bine... Ne-o purtat de fapt pe drumuri. Ne-o amăgit”.
Avocata în cauză ar fi păcălit și o femeie care divorța de soțul ei și care ceruse program de vizitare a copilului.
Pe baza probelor, descoperite inclusiv în biroul și fișetele ei respectiva avocată a fost condamnată în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare în regim de detenție. Curtea de Apel București a găsit-o vinovată de înșelăciuni, fals și uz de fals.
Prin aceeași sentință în care au spus răspicat că locul ei este în spatele gratiilor, la închisoare, judecătorii Curții de Apel București au obligat-o pe avocată să le plătească părților vătămate aproape 300 de mii de euro, daune morale și materiale.
Șefii Baroului București le recomandă clienților să îi verifice pe avocați înainte să semneze contractul de asistență. Iar la cel mai mic semn că aceștia nu sunt corecți, sau nu mai răspund la telefon să sesizeze Baroul sau chiar Parchetul.
George Moloman, Consilier Baroul București: ”Avocatul este obligat să depună toate diligențele, toată priceperea pentru a vă apăra cauza respectivă, dar nu vă poate garanta un rezultat favorabil. Avocatul care garantează un rezultat favorabil riscă să fie sancționat”.
Avocata, care între timp a fost suspendată din Barou pentru că nu și-a plătit taxele, nu a putut fi contactată pentru a comenta sentința.