Dezastrul provocat de incendiul din zona Ghencea. Imagini cu drona
Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi seară, în vestul Capitalei, pe un teren aflat între Stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova.
Locuitorii din sectoarele 5 și 6, au fost avertizați prin RO ALERT, să evite zona și să elibereze căile de acces, pentru că salvatorii să poată interveni rapid.
Vântul puternic, dar şi gunoaiele aruncate pe câmp, au făcut ca flăcările să se extindă rapid.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Imaginile filmate din drona arată amploarea incendiului, dar şi faptul că a cuprins un teren fără nici un fel de cai de acces. Sarcina pompierilor a fost foarte dificilă, din cauza vântului extrem de puternic, care îşi schimba mereu direcţia.
Pompierii intervin cu 12 autospeciale însă intervenţia lor este dificiila pt ca vântul îşi schimba des direcţia, abia reuşiseră să stingă focul aici şi un alt focar s-a extins mai încolo."
Intervenţia a fost îngreunată de faptul că în zona nu sunt surse de apă, iar autospecialele s-au putut realimenta doar de la mare distanţă, din reţeaua stradală de hidranţi.
Nu doar vântul a ridicat probleme, ci şi gunoaiele lăsate de izbelişte pe câmp.
În mai puţin de o oră din cauza vântului, a vegeteatiei uscate, şi a mormanelor de gunoi depozitate ilegal, incendiul s-a întins pe 10.000 de mp, delimitata la N de stadionul Ghencea care abia se vede din cauza fumului şi la sud de Penitenciarul Rahova."
Daniel Vasile, purt.cuv. ISU București-Ilfov: "Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere care s-a manifestat în zona Ghencea, au acţionat 12 autospeciale de stingere. Accesul s-a realizat cu dificultate din cauza terenului greu accesibil, fără căi rutiere amenajate, iar rafalele de vânt au schimbat în repetate rânduri direcţia de propagare a flăcărilor."
Localnicii din zona au fost alertaţi printr-un mesaj RO-ALert pentru a ocoli zona, dar şi pentru a elibera căile de acces, pentru că pompierii să poată interveni cu uşurinţă.
Daniel Vasile, purt.cuv. ISU București-Ilfov: "Au fost luate măsuri pentru protejarea locuinţelor din strada gladiolelor, iar din cauza fumului intens degajat, s-a dispus trimiterea unui mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea şi avertizarea populaţiei din sectoarele 5 şi 6 şi din localitatea Bragadiru cu privire la acest incendiu."
După mai bine de 4 ore de luptă cu focul, pompierii au reuşit să îl stingă. Au rămas însă acolo pe timpul nopţii pentru a evita reapariţia unor noi focare.