Autostrada Soarelui, partial redeschisa. Politistii au pazit toata noaptea soseaua, soferii au cautat fara succes alternative

Ultima actualizare: 21-01-2017 05:00

Judetele Caras-Severin, Constanta si Calarasi se afla pana la ora 10 sub cod galben de vant puternic si viscol, iar pentru 11 judete a fost emisa o informare meteo de intensificari ale vantului.

UPDATE 12:00 CNAIR anunta ca incepand cu ora 11:45 a fost deschisa circulatia rutiera pe autostrada A2, Cernavoda – Constanta, km160+000 – km 211+931, Calea I (pe sensul de mers Bucuresti - Constanta).

 

Din cauza vantului care spulbera zapada pe partea carosabila, ramane inchisa autostrada A2 intre Bucuresti si Cernavoda, pe sensul de mers catre Constanta, dar si intreg tronsonul Constanta (intersectie A4) - Bucuresti (pe sensul catre Bucuresti). Pe autostrada A4 se poate circula intre Ovidiu si Agigea, insa nu este permisa intrarea pe A2. De asemenea, sunt inchise si 13 tronsoane de drumuri nationale (pe 15 sectoare):

JUDETUL CALARASI:

• DN3 FUNDULEA – CALARASI – CHICIU;
• DN31 OLTENITA – CUZA VODA;
• DN4 OLTENITA – FRUMUSANI;
• DN3A LEHLIU – LIMITA CU JUDETUL IALOMITA;
• DN41 OLTENITA – LIMITA JUDETUL GIURGIU;

JUDETUL CONSTANTA:

• DN22 LUMINA – MIHAI VITEAZU;
• DN2A MIHAIL KOGALNICEANU - HARSOVA;
• DN22A HARSOVA - LIMITA JUDETUL TULCEA;

JUDETUL GIURGIU:

• DN5B GIURGIU – GHIMPATI;
• DN61 GHIMPATI – CREVEDIA MARE;
• DN5A ADUNATII-COPACENI – GREACA;
• DN41 DAIA – LIMITA JUDETUL CALARASI;

JUDETUL IALOMITA:

• DN3A FETESTI – LIMITA CU JUDETUL CALARASI;
• DN2C SLOBOZIA – LIMITA JUDETUL BUZAU (TOVARASIA);
• DN21A TANDAREI – LIMITA BRAILA (INTERSECTIE CU DN21).

Reamintim ca traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) este restrictionat pe DN5 Bucuresti – Giurgiu, din cauza viscolului.

In judetul Ialomita, pe DN21, intre limitele cu judetele Calarasi si Braila, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Pe DN4, intre DN Centura Bucuresti si Frumusani, autoturismele circula controlat, in coloana, fiind insotite de utilaje de deszapezire si de echipaje de politie.

Pe DN3, intre Fundulea (judetul Calarasi) si Branesti (judetul Ilfov), autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone circula controlat, in coloana, fiind insotite de utilaje de deszapezire si de echipaje de politie. Traficul greu nu este permis.

Tot pe DN3, in judetul Constanta, intre Murfatlar si Ostrov, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In judetul Covasna, se circula ingreunat din cauza viscolului pe DN11, intre Targu Secuiesc si intersectia cu DN13E (km 32-41) si pe DN13E (km32-38).

Conform informatiilor primite de la sectiile regionale de politie transporturi, din cauza vantului puternic sunt oprite manevrele in porturile de la Marea Neagra, iar navigatia pe Dunare este suspendata, pe o perioada nedeterminata, intre kilometrii fluviali 175 (Braila) si 1075 (Bazias, judetul Caras-Severin).

 

In aceste conditii, drumurile au fost din nou blocate de autoritati. Autostrada Soarelui a fost inchisa pe tronsonul Bucuresti - Fetesti, pe ambele sensuri. Nu se poate circula nici pe mai multe sectoare de drumuri nationale din Calarasi, Constanta, Giurgiu si Ialomita. In plus, traficul rutier a fost restrictionat dinspre Giurgiu spre Bulgaria prin Vama Ruse pentru toate categoriile de autovehicule.

Autostrada Soarelui a fost inchisa de autoritati incepand cu ora 19. Soseaua de mare viteza a fost inchisa pentru ca pe anumite portiuni ninge viscolit si exista riscul ca masinile sa ramana blocate. Politistii au ramas toata noaptea la intrarea pe autostrada pentru a-i informa pe soferi cu privire la rutele ocolitoare.

Reporter: "Unde vreti sa ajungeti?"
Sofer: "La Cernica. Pana la Cernica ar fi mers, doar o portiune daca ar fi fost blocata era ok, acolo unde efectiv nu se poate circula. Ocolim cativa km, asta e."

Viscolul le-a dat planurile peste cap soferilor care au sperat ca pot ajunge la Constanta pe autostrada. Singura solutie a ramas DN2, pentru ca drumul vechi catre mare, DN3 - Branesti, a fost si el blocat de politistii de la rutiera.

Sofer: "Aveti ceva informatii despre autostrada?"
Politist: "Este inchisa. Puteti folosi DN2 Afumati si iesiti spre Slobozia."
Sofer: "Spre Constanta aveti idee?"
Politist: "Din cate stiu jud. Constanta si Calarasi sunt inchise."

Sofer: "La Constanta."
Reporter: "Si ce o sa faceti?"
Sofer: "Stam la hotel, asta e. Cand am venit se circula foarte greu."

Si alti conducatori auto, cu alte destinatii, s-au conformat restrictiilor.

Reporter: "Unde vreti sa ajungeti?"
Sofer: "La Pitesti."
Reporter: "O sa ocoliti?"
Sofer: "Ocolim, e drumul bun, nu sunt probleme."

Unii s-au revoltat insa cand au vazut ca sunt nevoiti sa se intoarca din drum.

Sofer: "Pai da' v-am spus ca vreau sa ajung pe Centura, nici nu ma dau jos."
Politist: "Pai unde vreti sa ajungeti?"
Sofer: "Pe centura sa descarc!"

Sofer: "Vreau sa ajung pe Centura, merg spre Chiajna. Nu inteleg de ce nu se poate. Aici nu e viscolita, este viscolita de la iesire din Bucuresti incolo. Daca nu imi da voie clar ma intorc. Acum platesc motorina si o sa imi opreasca din salariu, asta e Romania."

Pe soseaua de mare viteza au avut acces doar utilajele de deszapezire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO