Starea drumurilor din tara: A2 si A4, inchise, 150 de trenuri anulate. Un calator a stat 20 de ore in tren

×
Codul embed a fost copiat

Viscolul a pus stapanire pe zeci de drumuri din noua judete, pe care autoritatile au decis sa le inchida. Aceeasi masura a fost luata si in cazul autostrazilor A2 si A4, pe portiunea Ovidiu - Agigea.

CLICK AICI PENTRU HARTA INTERACTIVA CU HARTA DRUMURILOR BLOCATE IN TIMP REAL

Sumar:
- Starea drumurilor

- Situatia circulatiei feroviare
- Starea aeroporturilor

In urma ninsorilor cumplite, 19 persoane au murit, alte cateva  mii au fost scoase din masinile blocate. In continuare raman zeci de drumuri blocate, dar sute de masini au fost scoase de sub nameti.

Mii de militari au sarit in ajutorul sutelor de mii de romani si s-au straduit sa ii ajute.

Citește și
iarna SUA
Iarna grea si in SUA. Autoritatile au decretat stare de urgenta in Carolina de Nord si de Sud dupa ninsori abundente
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In totala, la ora 19:00 inca sunt 150 de trenuri anulate, 11 curse aeriene au fost si ele anulate, iar 15 drumuri importante raman  inchise, inclusiv A2 si A4, si inca mai sunt probleme in multe alte parti ale Romaniei.

Codul Portocaliu a anulat 11 zboruri si a blocat aproape 150 de trenuri. In conditiile in care Bucurestiul nu se mai vedea de zapada, in Gara de Nord s-au inregistrat intarzieri si de cate 5 ore. Desi pare greu de crezut, si mai ales de acceptat in 2017 unii calatori stau si acum in compartimente dupa ce au pornit la drum marti seara, la ora 22. Cei de la CFR Infrastructura au incercat sa tina deschise liniile de cale ferata intre orasele mari ale Romaniei. O misiune aproape imposibila.

Dovada ca unui tren care a plecat marti seara din Constanta i-a rupt plugul a facut cale intoarsa la miezul noptii inapoi. Din cei 70 de pasageri, 6 au decis sa ramana in compartimente si sa mearga totusi spre Bucuresti.

Un pasager este de peste 20 de ore in vagon. Cei care au fost mai norocosi decat el au stat doar 5.

Pasagera: "Nu sunt multumita ca dam banii pe abonament si nu ajungem la timp serviciiu si ne dau afara"


La Cluj am gasit o studenta din Asia, obisnuita cu un altfel de program al trenurilor.

Studenta: "sunt foarte dezamagita. Vin din Vietnam si invat in Ungaria"

Seful de la CFR Calatori sustine insa ca trenurile au reusit sa iasa cu bine din acest cod Portocaliu. Chiar daca CFR si-a avariat trei locomotive si 7 pantografe.

In aceste conditii, sute de politisti au format filtre pentru a-i atentiona pe soferi sa nu se aventureze prin nameti. Iadul alb s-a dezlantuit din nou cand a inceput sa ninga si sa viscoleasca cu putere. In scurt timp, soselele s-au transformat in adevarate capcane pe care era imposibil sa inaintezi. Asa ca autoritatile au inchis zeci de drumuri.

Iosif szentes, director CFR Calatori: "Asa arata o societate care este depasita de situatie, nu cred. Din 2012 nu a mai fost o asa de mare zapada in Bucuresti. Si clientii viitori sunt invitati sa foloseasca acest mod de transport care a tinut steagul sus in aceasta perioada cand strazile au fost inchise."

Din pacate, asa s-a si intamplat. Unii pasageri au pierdut cursele aeriene, chiar daca si acestea au avut intarzieri.
 

 

Toata noaptea de marti spre miercuri zeci de echipaje ale politiei rutiere au monitorizat iesirile din Municipiul Bucuresti spre zonele care duc catre judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, dar si pe autostrada. I-au atentionat pe soferi cu privire la restrictiile si devierile de trafic pentru a evita incidente neplacute care au avut loc si in ultimele zile.

Prima inchisa a fost Autostrada Soarelui. Multi dintre soferii care au pornit la drum au facut, asadar, cale-ntoarsa.

Si la Branesti, pe drumul care duce catre Constanta, zeci de TIR-uri au fost oprite. Oamenii vor ramane aici pana cand conditiile meteo vor fi ceva mai blande. Asa ca zeci de soferi au fost nevoiti sa innopteze in TIR-uri.

DRUMURI BLOCATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca situatia drumurilor blocate / restrictionate din cauza zapezii si a viscolului se prezinta astfel:

1. DRUMURI BLOCATE

AUTOSTRAZI

• A2 Bucuresti – Constanta
• A4 Ovidiu – Agigea

DRUMURI NATIONALE INCHISE

JUDETUL CONSTANTA:
• DN 3 tronsonul Cobadin – Ostrov;

JUDETUL CALARASI:
• DN 3 tronsonul Calarasi – Lehliu Gara.

 

 

ZBORURI AFECTATE

La ora 16:30 a fost un moment mai putin aglomerat pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Asa ca autoritatile aeroportuare au decis sa se foloseasca de acest moment de respiro si sa inchida una dintre piste pe care o deszapezesc. Se pregatesc astfel de fluxul masiv de avioane care urmeaza sa aterizeze in a doua parte a zilei." In total 11 curse au fost anulate.

Compania Tarom a anulat miercuri, din cauza conditiilor meteo, cursele 201/202 Bucuresti - Chisinau - Bucuresti, 603/604 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti si 643/644 Bucuresti - Cluj Napoca - Bucuresti, pasagerii urmand sa fie imbarcati tot astazi pe urmatoarele curse catre aceleasi destinatii,potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, remis miercuri AGERPRES.

"Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna. Se aterizeaza si se decoleaza in deplina siguranta. Unele zboruri inregistreaza intarzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor", spun reprezentantii companiei.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea operatiunilor aeriene. Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

In jurul orei 10:50, cateva curse aveau intarzieri de circa 3 ore aeroportul Henri Coanda din Otopeni, dupa ce decolarile au fost blocate doua ore si jumatate din cauza ninsorii, insa nicio cursa nu a fost anulata pana la ora 10, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucurelti, care administreaza cele doua aeroporturi din zona Capitalei.

La ora 10:50, potrivit paginii de internet a aeroportului Henri Coanda, existau cinci curse care au intarzieri mai mari de trei ore, dintre care trei curse Wizz Air (destinatii Londra, Dortmund si Treviso), o cursa Air France (destinatie Paris) si una Lufthansa (destinatie Frankfurt).

Avioanele au inceput sa decoleze dupa ora 8.30 de pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni, dupa ce decolarile au fost blocate doua ore si jumatate din cauza ninsorii.

"Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo si se aterizeaza in deplina siguranta. Incepand cu ora 08.30, aeronavele au inceput sa decoleze. Unele zboruri au inregistrat intarzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor", a precizat compania, intr-un comunicat, conform news.ro.

Niciun avion nu a putut decola miercuri dimineata de pe aeroportul Henri Coanda Intre orele 6.00 si 8.30, din cauza ninsorii extrem de puternice.


 

 ZECI DE TRENURI ANULATE

CFR a anuntat miercuri dimineata ca din cele 1300 de trenuri care circula zilnic in Romania, s-a luat decizia de a anula 150 de trenuri pentru facilitarea accesului utilajelor si a echipelor de interventii si pentru evitarea unor situatii neplacute pentru pasageri.

Circulatia este adaptata conditiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a 4 regionale: Bucuresti, Craiova, Galati, Constanta. Unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, determinate de necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de reducerea vitezei de circulatie sau de interventia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare. In cursul acestei zile legatura pe calea ferata intre Bucuresti si Constanta si retur este asigurata!

Majoritatea trenurilor au intarzieri uriase din cauza ninsorii.

Click AICI pentru LISTA TRENURILOR ANULATE pentru data de 11 ianuarie, in curs de actualizare:

INFORMATII:
- 0219521 – info CFR;
- numerele de telefon de la statiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Informatii telefonice http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/informatii-telefonice;
-021.319.0358 - Biroul Relatii cu Publicul din Gara de Nord Bucuresti (program L-D - 07:00 -20:00);
- https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
-https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/
- in aplicatia TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceti numarul exact al trenului in casuta indicata si click pe Informatii tren. Obtineti informatii in timp real despre opriri, intarzieri, minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire.

"Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritatile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) dinspre Romania catre Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse. De asemenea, din acelasi motiv, autoritatile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre Romania catre Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Voda", precizeaza Infotrafic.

Navigatia pe Dunare a fost suspendata, pe o perioada nedeterminata, intre kilometrii fluviali 175 (Braila) si 1.075 (Bazias, judetul Caras-Severin).

Traversarea Dunarii cu bacul, suspendata din cauza viscolului

Traversarea Dunarii cu bacul de pe malul galatean pe cel tulcean a fost suspendata din cauza viscolului, au anuntat miercuri reprezentantii Navrom Bac Galati.

Potrivit acestora, o singura cursa bac, in special cu navetisti, a trecut in aceasta dimineata la ora 6.00 de la Zaclau - Tulcea la Galati, insa traversarea s-a desfasurat cu mare dificultate, pentru ca sloiurile de gheata s-au compactat, iar daca fenomenul va continua, cursele de bac nu se vor mai relua.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
De la noapte reincep ninsorile si viscolul in Romania. Prapadul pe care il vor face ploile inghetate
De la noapte reincep ninsorile si viscolul in Romania. Prapadul pe care il vor face ploile inghetate

Dupa gerul crunt, viscolul loveste din nou sud-estul tarii. 7 judete sunt de marti seara sub Cod portocaliu de ninsori viscolite.

Iarna grea si in SUA. Autoritatile au decretat stare de urgenta in Carolina de Nord si de Sud dupa ninsori abundente
Iarna grea si in SUA. Autoritatile au decretat stare de urgenta in Carolina de Nord si de Sud dupa ninsori abundente

Iarna nu le arata o fata blanda nici americanilor. In mai multe state din sud-est ninge de cateva zile, iar gheata de pe sosele a dus la mai multe accidente in lant, soldate cu sase decese. Coasta de vest, in schimb, a fost lovita de vijelii si ploi.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.