Protest AUR în Piața Victoriei. Aproximativ 3.000 de persoane participă
Câteva sute de manifestanţi s-au adunat duminică în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR.
UPDATE: Potrivit unor surse, un bărbat în vârstă de 39 de ani, ce participa la protestul din Piața Victoriei, a fost depistat de jandarmi având asupra sa un spray paralizant. Acesta a fost dus la sediul secției 4 de poliție.
UPDATE: Reprezentatul ISU "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov a precizat că unei singure persoane participante la eveniment i-a fost acordată asistenţă medicală.
"Este o persoană care a acuzat o criză de epilepsie, fără probleme deosebite; a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească", a precizat el.
UPDATE: Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei. Este vorba despre aproximativ 3.000 de persoane, potrivit Agerpres.
Liderul formaţiunii George Simion, aflat printre protestatari, a anunţat că nu va rosti niciun discurs, a cerut oamenilor să vină la Piaţa Universităţii, acuzând că autocare venind din judeţe au fost oprite pe drum.
Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.
La ora 15:00, conform programului anunţat de AUR, urmează plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari intră în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.
AUR a precizat că protestul se va încheia la miezul nopţii.
Jandarmeria: Protestul se poate desfășura doar până la ora 23:00
Participanţii la protestul din Piaţa Victoriei vor intra sub incidenţa Legii 61 dacă manifestaţia va continua după ora 23:00, a declarat duminică reprezentantul Jandarmeriei Bucureşti.
"Legea prevede ora desfăşurării maximum ora 23,00, după care intră sub incidenţa Legii 61", a precizat acesta într-o conferinţă de presă.
Potrivit legii în cauză, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora; constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială; aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale.