Au plătit bani grei pentru o casă într-un cartier rezidențial, dar nu au drum de acces. Mesajul dezvoltatorului

Dată publicare: 05-08-2018 07:50
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Situaţie revoltătoare într-o comună din Arad. Principala cale de acces spre două cartiere rezidenţiale private a fost închisă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Motivul invocat ar fi că drumul este neamenajat şi neautorizat, iar acolo au loc des accidente. Vina este acum împărţită între primărie şi dezvoltatori, susţin localnicii.

Revoltaţi că principala cale de acces spre cele 400 de locuinţe a fost închisă, oamenii au ieşit în stradă. Ei spun că vina aparţine dezvoltatorilor imobiliari şi primăriei care nu au amenajat un sens giratoriu aşa cum au promis.

"Problema trenează de şase ani. Noi am încercat un dialog şi să găsim soluţii, primarul ne-a zis că nu existăm pentru el, că suntem pe un drum privat, dezvoltatorul nu se arată”, spune un resident.

"Ne-am trezit peste noapte că suntem complet izolaţi, suntem ai nimănui, plătim taxe, impozite la o primărie şi nimeni nu ia măsuri în privinţă", spune un alt bărbat.

"Am pus casa la vânzare astăzi, nu mai vreau să stau aici", a transmis un localnic.

Între timp, cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri au decis să monteze parapete metalice în dreptul intrării în cele două cartiere. Aşa că cele câteva sute de familii trebuie să facă un ocol de câţiva kilometri pentru a se înscrie pe sensul spre Arad.

"DRPD Timişoara a solicitat în mai multe rânduri celor doi dezvoltatori imobiliari intrarea în legalitate a celor două accese rutiere, dar fără niciun rezultat", a explicat Alina Sabou, purtător de cuvânt DRPD Timişoara.

Şi primarul comunei spune că responsabilitatea aparține dezvoltatorului, însă consideră că și "decizia drumarului de a închide complet accesul este una exagerată".

"Aceşti oameni nu sunt vinovaţi, au fost de bună credinţă, au venit în cartier după ce i s-a făcut o reclamă foarte puternică. Vina dezvolatatorului este. A fost întocmit proiect, s-a primit, s-au primit aprobările, dar nu s-a demarat lucrarea din lipsă de bani. Nu cred că cei de la drumurile naţionale au fost corecţi astăzi, nu trebuiau să pună la un drum de exploatare de peste 100 de ani racordat la DN7, ci trebuia să rezolve problemele cu dezvoltatorul”, a precizat Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu.

Într-un comunicat de presă trimis de dezvoltator se arată că acesta ar fi avut intenţia de a construi sensul giratoriu, dar lucrările s-au blocat din cauza unor factori "tehnici".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO