Noi probleme pentru medicul Monica Pop. Au aparut inca 2 contracte semnate cu firme private, fara a fi organizate licitatii

Dată publicare: 06-07-2016 13:08
Dată actualizare: 09-07-2016 07:59


Doctorita Monica Pop, managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, este vizata de o ancheta tot mai complicata: au aparut doua noi contracte de inchiriere semnate cu firme private, fara organizarea unor licitatii in prealabil.

Acum cateva saptamani aceeasi intitutie medicala aparea cu nereguli in urma verificarilor corpului de control al Ministerului Sanatatii.

Surse spun ca dupa verificari rezulta intr-adevar trei contracte in neregula incheiate cu trei firme diferite. Toate ar fi fost semnate fara licitatii asa cum prevede legea si fara aprobarea consiliilor de administratie ale directiilor sanitare si Ministerului Sanatatii.

Mai mult decat atat, corpul de control a mai descoperit si ca una din firme ar fi contractat servicii de reparatii in spital insa acestea in realitate nu ar fi fost executate, sustin surse din Ministerul Sanatatii. Aceleasi surse au mentionat ca nu exista niciun fel de document care sa dovedeasca executarea lucrarilor.

Miercuri raportul corpului de control va fi trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru ca procurorii sa stabileasca cu exactitate despre ce e vorba si cine ar putea fi responsabilii. Se pare ca Monica Pop, director al institutiei medicale in prioada semnarii contractelor, ar mai fi si primit un salariu de 500 de lei de la una dintre firmele ce au avut contract de inchiriere cu spitalul, lucru incopatibil cu functia detinuta. 


VIDEO PROTVPLUS.RO