"Art Safari'', în Capitală. Lucrarea lui Brâncuşi, arătată pentru prima dată în România
Cea mai mare expoziţie, care găzduieşte atât arta de patrimoniu, cât şi arta contemporană şi-a deschis porţile în Piaţa Enescu, din Capitală.
"Art Safari'' reuneşte anul acesta lucrări evaluate la aproape 10 milioane de euro, printre care şi o sculptură de Constantin Brâncuşi. Vizitatorii vor putea admira, de asemenea, opere provenite de la muzee din Franţa.
Art Safari reuneşte, cu ocazia Centenarului, lucrări din ultimii 100 de ani de artă românească, semnate de Grigorescu, Tonita, Brâncuşi sau tineri artişti români, precum Mircea Cantor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acesta va prezenta o broderie de ii maramureşene, din colecţia Muzeului Luis Vuitton Paris şi lucrarea Anthroposynaptic Dior/Bihor, care împleteşte o vestă Christian Dior, inspirată de un cojoc bărbătesc.
Născut la Oradea, Mircea Cantor este recunoscut la nivel internaţional. Lucrările sale au fost expuse la Georges Pompidou Paris sau la MOMA, New York. Franţa i-a acordat în 2011 premiul Marcel Duchamp, cea mai înaltă distincţie acordată tinerilor artişti. Pentru el, cel mai dureros e să vadă cum e ignorată artă în România.
Invitat special la Art Safari este curatorul fundaţiei Luis Vuitton. Din păcate, vizita sălii Brâncuşi de la Muzeul Naţional de Artă Al României i-a lăsat un gust amar.
Art Safari încearcă să fie opusul muzeelor româneşti.
Expoziţia Art Safari este organizată anul acesta chiar vizavi de Muzeul Naţional de Artă, într-un cort amplasat în parcare.
Cea mai valoroasă lucrare expusă este "Cap de copil", creată de Constantin Brâncuşi în anul 1906. Sculptura nu a fost niciodată arătată publicului din România, ea fiind achiziţionata de un tânăr colecţionar roman de la o casă internaţională de licitaţii.
Asigurarea lucrărilor a costat 10 milioane de euro. Art Safari va fi deschis publicului până pe 20 mai.
Sursa: Pro TV
Etichete: art safari, arta, muzee, cultura, constantin brancusi,
Dată publicare:
10-05-2018 18:19