Misterul lamei de ras gasita de o eleva din Arad in cornul primit de la scoala. Firma care l-a livrat reclama o inscenare
Incident socant petrecut la Arad. O fetita de clasa a 3-a a fost cat pe ce sa inghita o lama de ras, gasita in cornul primit de la scoala.
Intamplarea a starnit o revolta justificata printre parinti si profesori, iar cei de la Consiliul Judetean, raspunzatori de programul "Laptele si cornul", fac acum o ancheta.
Dupa orele de curs, in drum spre casa, fetitei i s-a facut foame si a inceput sa manance din cornul primit la scoala. La un moment dat a simtit intre dinti prezenta unui obiect metalic. Cand s-a uitat cu atentie, a vazut in coca lama de ras.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Antoneli Mihaela, mama fetitei: "Putea sa se raneasca daca nu era atenta, si nu e prima oara. Anul trecut, eu am mai gasit un ac din ala care se pune in piept."
Mirela Dobrei, invatatoarea fetitei: "Asta e cornul gasit la clasa a 3-a. Mergand spre casa, a muscat din corn ca se si vad dintii. Nu este in regula, daca se taia fetita? Si facea hemoragie sau inghitea lama? Sau era un cui si il inghitea."
Cazul se afla acum in atentia reprezentantilor Consiliului Judetean Arad, cei care au organizat licitatiile pentru programul cornul si laptele in scolile din judet. Deja apar unele neconcordante.
Andreea Otoiu, purtator de cuvant CJ Arad: "Firma care a distribuit NU e cea cu care s-a incheiat contractul pentru distribuirea de cornuri. Vom sesiza si OPC si Directia de Sanatate Publica."
Consiliul Judetean a semnat contractul de distributie cu o firma din Timis. Patronul spune ca a avut niste probleme de productie si, pentru ca elevii sa nu ramana fara mancare, a apelat la o alta societate din Turda, care a onorat comanda de 4.800 de cornuri.
Gheorghe Tig, patronul firmei contractate: "E prea mare coincidenta, e putin probabil sa existe o lama, atat timp cat in productie nu se folosesc."
Fara nicio sfiala, patronul firmei din Turda care a livrat cornul periculos sustine ca lama a fost pusa intentionat de copila sau de mama acesteia.
In realitate, problemele aparute in programului "Laptele si cornul" sunt extrem de multe. Ele au fost dezbatute si intr-o ancheta a emisiunii "Romania, te iubesc". De cele mai multe ori, laptele si cornurile primite de copii nu au gust si sfarsesc in cosul de gunoi.
Programul din scoli costa anual 100 de milioane de euro. Banii vin de la guvern si din finantari europene.