Romanii care calatoresc peste granite vor afla ce risca datorita unei aplicatii facuta de MAE. Turistii sunt primii vizati

14-05-2014 19:10


Romanii care calatoresc in tari cu potential de risc vor fi mai bine informati de autoritatile noastre. Ministerul de Externe a lansat o aplicatie valabila pentru telefoanele inteligente. Turistii vor fi avertizati in legatura cu eventualele pericole.

In prezent ar putea fi notificati cei aflati in Ucraina, insa nu sunt feriti de primejdii conationalii din Grecia sau Turcia.

Problemele pot aparea intr-o calatorie atunci cand va asteptati mai putin. A patit-o de curand si Ovi care acum este convins ca o astfel de aplicatie i-ar fi prins bine. Drept urmare sustine initiativa oficialilor de la Externe alaturi de Paula Seling.

"Chiar am fi avut nevoie de asa ceva in urma cu cateva zile cand Ovi si-a pierdut pasaportul", a povestit Paula Seling. Aplicatia il putea ajuta, pentru ca are printre altele adresele sectiilor consulare din toata lumea.

Exista insa si o problema cu aplicatia: acesta nu putea fi descarcata decat in Romania. Cei de la MAE spun insa ca au rezolvat deja problema.

In plus, dupa ce ati facut check in-ul pe aeroport, faceti check in aplicatie, adica introduceti datele personale, numarul de telefon si tara in care mergeti. 

Reporterul ProTv a ales, de pilda, Ucraina. A primit pe telefon o alerta, a fost avertizat ca exista factori de risc si ca trebuie sa paraseasca imediat teritoriul Crimeii.

Dar nu este singura avertizare:

In Turcia - Proteste
Arabia Saudita - Virusul MERS
Guineea si Liberia - Epidemie Ebola
Guineea - Epidemie Ebola
Libia - Insecuritate in Tripoli
Italia - Restrictii de transport
Ucraina - Zona de conflict
Egipt - Gripa porcina H1N1
Thailanda - Proteste

In Istanbul sunt proteste, la fel si in Grecia sau Thailanda. In Egipt va puteti imbolnavi de gripa porcina, iar in Liberia, Ebola inca face ravagii.

Alertele vin si prin SMS, daca nu aveti acces la Internet. Cei care nu au telefoane inteligente se pot informa de la infochioscurile Ministerului Afacerilor Externe.

Aplicatia pentru mobil a costat Ministerul 10.000 de euro, iar cele 8 infochioscuri 40.000 de euro. Aplicatia functioneaza atat pe Android cat si pe IOs.

VIDEO PROTVPLUS.RO