Anunțul Metrorex. Ce măsuri s-au luat, după numărul mare de îmbolnăviri cu coronavirus din Capitală
Metrorex, operatorul metroului din Capitală, a anunţat vineri că în prezent în cele 63 de staţii de metrou acţionează zilnic 320 de agenţi de pază în trenurile de metrou şi în staţii.
De asemenea, au fost constituite inclusiv 10 patrule mobile, însă s-au discutat posibilităţile în ceea ce priveşte colaborarea cu poliţiile locale de la nivelul Municipiului Bucureşti, urmând a se solicita o întâlnire, raportat la posibilităţile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, în situaţii de urgenţă.
”Metrorex informează că, în contextul evoluţiei riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, dar şi a urgenţelor medicale înregistrate în 7 octombrie 2020, astăzi, 9 octombrie 2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază la metrou, precum şi reprezentanţii Metrorex”, a anunţat regia de stat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acţionare existent, astfel că se acţionează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenţi de poliţie, 12 echipe mixte poliţie/ jandarmi, cu două echipe în ţinută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancţiuni zilnice, transmite News.ro.
”Având în vedere evoluţia pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi. În cele 63 de staţii de metrou acţionează zilnic 320 de agenţi de pază în trenurile de metrou şi staţii, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile. Faţă de situaţiile de urgenţă înregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenţie ale acestora”, arată Metrorex într-un comunicat.
De asemenea, s-au discutat posibilităţile în ceea ce priveşte colaborarea cu Poliţiile Locale de la nivelul Municipiului Bucureşti, urmând a se solicita o întâlnire, raportat la posibilităţile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, în situaţii de urgenţă.
”S-a actualizat modul de acţionare în ceea ce priveşte aplicarea procedurilor de comunicare în situaţii de urgenţă pe fluxul informaţional Metrorex - Poliţia Metrou, respectiv firme de pază - Metrorex şi firme de pază - Poliţia Metrou. Astfel, în situaţiile de urgenţă, până la prezentarea forţelor de Poliţie, controlorii de acces şi agenţii de securitate vor îndruma călătorii, prin anunţuri la staţia de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze staţiile de metrou până la reglementarea situaţiei”, precizează Metrorex.