Reacția Ministrului Apărării când a fost întrebat dacă se teme că va fi schimbat din funcţie

Angel Tîlvăr
Facebook/Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat, miercuri, că nu se teme că va fi schimbat din funcţie pe fondul scandalului presupuselor fragmente de dronă găsite în judeţul Tulcea, precizând că cei care l-au numit au şi dreptul să îl revoce.  

Nu îmi este teamă pentru că poziţia pe care o ocup nu am ocupat-o prin concurs, iar cei care m-au numit au şi dreptul să mă revoce”, a mai declarat Tîlvăr, conform News.ro.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis s-a supărat când l-a anunţat că sunt bucăţi de dronă în România, în condiţiile în care, marţi, afirmase că nu există asemenea elemente pe teritoriul ţării, ministrul Apărării a răspuns: „Am oferit toate detaliile pe care le-am avut la acel moment şi domnia sa mi-a spus să fac tot ce este legal, corect şi eficient ca lucrurile să poată fi înţelese bine din punct de vedere al situaţiei apărute”.

Oficialii MApN au descoperit pe teritoriul României „elemente care ar putea fi asimilate dronelor”. Surse: O dronă mai veche

Atacurile Rusiei din ultima perioadă asupra regiunii ucrainene Odesa, respectiv asupra portului Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropiere de graniţa cu România, are efecte directe asupra teritoriului țării noastre.

O echipă de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale a efectuat, marți seară, o serie de cercetări în zona localității Plauru din județul Tulcea și a descoperit „elemente care ar putea fi asimilate dronelor”.

Citește și
Angel Tilvar
Senatorul Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale. Președintele Iohannis a semnat decretul
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Reprezentanții MAPN au transmis că în prezent are loc „un proces amplu, în curs de desfășurare”, iar mai multe informații vor fi anunțate la finalul operațiunilor.

Potrivit unor surse guvernamentale, resturile metalie au fost găsite la aproximativ 100 m de apă.

Acum se defrișează zona cu vegetație. Se pare că ar fi o dronă mai veche. Investigațiile sunt în desfășurare”, au precizat surse guvernamentale pentru Știrile Pro TV.

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a declarat pentru Agerpres că ministrul Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu şi şeful Forţelor Aeriene Române, Viorel Pană au fost la Ceatalchioi şi se îndreaptă spre Chilia Veche.

Purtătorul de cuvânt al MApN a subliniat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între aceste resturi şi atacurile anterioare asupra ţintelor ucrainene de la graniţa cu România.

În acest context au loc discuţii privind întărirea posibilităţii de monitorizare şi de securizare a spaţiului aerian din zonă.

Portul Izmail a mai fost atacat de Rusia, iar Ministerul Afacerilor Externe din România a condamnat la acea vreme acțiunea rușilor, afirmând că este vorba de încălcări flagrante ale dreptului internaţional, care pun în pericol securitatea alimentară globală şi siguranţa navigaţiei pe Marea Neagră.

De când Moscova s-a retras în iulie dintr-un acord de cereale care a permis Ucrainei să-şi exporte grânele în pofida războiului, Rusia a intensificat bombardarea infrastructurii portuare ucrainene.

La rândul său, Kievul a vizat, cu ajutorul dronelor sale, flota rusă, un petrolier şi chiar podurile care duc spre Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Ucraina a organizat, de asemenea, un coridor maritim pentru „Joseph Schulte”, o navă cargo care a ajuns, săptămâna trecută, în Turcia, fără a fi atacată de Rusia.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, participă la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, participă la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de ministrul Angel Tîlvăr, participă, vineri, în Baza Aeriană Ramstein din Germania, la prima reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina.

Senatorul Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale. Președintele Iohannis a semnat decretul
Senatorul Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale. Președintele Iohannis a semnat decretul

Senatorul PSD Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale.

Surse: Senatorul PSD Angel Tîlvăr ar putea fi propus pentru funcția de ministru al Apărării Naționale
Surse: Senatorul PSD Angel Tîlvăr ar putea fi propus pentru funcția de ministru al Apărării Naționale

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr ar putea fi susținut de Partidul Social Democrat pentru a prelua funcția de ministru al Apărării Naționale, rămasă vacantă după demisia lui Vasile Dîncu.  

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.