Brandul Steaua Bucuresti a fost evaluat la 57,3 MILIOANE de euro. Valoarea o depaseste pe cea a unor echipe mari din Europa

22-02-2016 17:54

Brandul Steaua Bucuresti valoreaza 57,3 milioane de euro. Suma a fost anuntata la cererea unei comisii constituite special in Ministerul Apararii Nationale.

Evaluatorul, ales de Armata, urmeaza sa stabileasca si prejudiciul creat prin folosirea marcii timp de 10 ani de catre milionarul din Pipera. Pe de alta parte, stadionul din Ghencea va fi omologat si pregatit pentru sezonul competitional.

Suma care trece de 57 de milioane de euro a fost stabilita de un evaluator independent, au precizat cei din Ministerul Apararii. Brandul Steaua Bucuresti are asadar o valoare uriasa de piata, una comparabila cu cea a unor echipe bine cotate in Europa. Mai precis, Steaua ar intra intr-un top 50 al brand-urilor din fotbalul mondial.

O evaluare facuta in 2014 de britanicii de la Brand Finance arata ca Benfica valora 61 de milioane de euro. Steaua s-ar fi plasat imediat dupa ea, pe locul 39, la egalitate cu Sevilla. Practic, cluburi tari, ca Lazio, sau Eindhoven sunt mai jos in acest clasament.

Vestile proaste pentru Gigi Becali insa nu se opresc aici. Ministerul Apararii spune ca prin folosirea brandului Steaua in perioada 2004 -2014, adica timp de 10 ani, armata a fost prejudiciata. Cu cat? Ei bine, evaluatorul ne va spune cat ar trebui, cel putin teoretic, sa scoata din buzunar finantatorul Stelei. Imposibil de gasit astazi, in urma cu 5 ani Becali era ferm pe pozitie si sustinea ca drepturile sunt ale lui. „Am facut performanta europeana , am jucat in Europa, suntem inregistrati. Unde ai fost 8 ani de zile? Te-ai trezit dupa 8 ani? Ai fost pe luna si ai venit acum? „

Daca asa stau lucrurile la fotbal, nici celelalte cluburi de handbal, rugby sau hochei nu vor scapa usor, acestea urmand sa plateasca o taxa de licenta pentru certificatul de marca, stabilita pentru fiecare in parte.

"Legat de stadionul si terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea", Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfasurarea de competitii sportive", a comunicat MApN.

Adica Federatia Romana de Fotbal este cea care omologheaza stadionul care in acest moment este inchis.


VIDEO PROTVPLUS.RO