Dezvaluirile scriitorului Gigi Becali: suma uriasa primita dupa moartea tatalui si magnatul care a vrut sa cumpere Steaua
"Tata mi-a dat cel mai important sfat: sa nu fac politica. Nu l-am ascultat si am ajuns dupa gratii". Asa isi explica "scriitorul" Gigi Becali destinul zbuciumat.
In cele 5 carti publicate din inchisoare, patronul Stelei povesteste ce suma uriasa de bani a primit de la tatal sau pe patul de moarte si de ce i-a marcat viata Benjamin Franklin, unul dintre parintii fondatori ai Statelor Unite. Tot din memoriile lui aflam ca un magnat rus a vrut sa cumpere Steaua.
"Daca mi-ar fi spus cineva in tinerete ca voi scrie o carte, l-as fi considerat nebun. Ideea ca eu as putea sa stau ore intregi cu pixul in mana in fata unei foi de hartie mi s-ar fi parut o gluma proasta", marturiseste sincer Gigi Becali. Inchisoarea i-a schimbat, insa, complet viziunea, asa ca, pana la urma, nu a scris una, ci cinci carti.
In "Becali si Politica, inceputurile", fostul detinut descrie pe larg originile familiei sale. Aflam ca bunicii din partea mamei s-au intors cu valize de bani din America, iar cand avea doar 9 luni, batranii din comunitatea de aromani s-au hotarat sa se mute pe pamanturile din Pipera, pentru ca erau fertile si aproape de capitala.
Un capitol important il dedica tatalui sau, anticomunist convins.
"Eu stateam ca pe ace, sa ies seara din casa sau sa merg sambata in oras, la dans, iar tata imi vorbea despre nu stiu ce scriitor pe care securitatea l-a rapit sau l-a asasinat undeva in occident", a scris Becali.
"Pe patul de moarte mi-a spus: ti-am lasat bani, mostenire din America o suta cincizeci de mii de dolari. Era un soc, pentru ca nu imi inchipuiam ca cineva poate sa straga atatia bani pe vremea aia", adauga omul de afaceri.
Becali sustine ca dupa moartea parintelui a avut o viziune: sa ajunga pe cele mai inalte culmi. Si-a inmultit banii si a cumparat clubul Steaua, care facea si el parte dintr-un plan divin.
"Misiunea mea pe acest pamant este una dubla: de a aduce bucurie in inimile suporterilor stelisti, de a-i face mandri ca sunt romani; a doua, sfanta, de a arata lumii intregi ca nu partea materiala este mai puternica, ci spiritul", si-a amintit Becali.
Povesteste si ca un magnat rus ar fi vrut sa preia Steaua.
"Rusul care trimisese faxul scria ca imi ofera, pe loc, 50 de milioane de dolari si sa-i spun cand sa vina sa semnam actele. Erau o groaza de bani, dar eu m-am suparat. Nu vand Steaua nici cu un milliard de dolari", sustine Becali.
Acum, dupa perioada petrecuta in inchisoare, Becali nu mai vede nici fotbalul la fel. Joi seara s-a intors pe stadion pentru prima data dupa doi ani si i-a purtat ghinion Stelei, care a pierdut in ultimul minut cu Petrolul.
Gigi Becali scrie si despre cum s-a hotarat sa intre in politica. Primul sau gand a fost sa infiinteze un partid al gloriilor fotbalului.
"Va dati seama, cum ar fi sunat: senatorul Gica Hagi! Ministrul Sporturilor Adrian Ilie! Ministrul Apararii Gica Popescu! Deputatul Miodrag Belodedici, presedintele Camerei Deputatilor Ilie Dumitrescu. (…) am fi castigat alegerile", este de parere Becali.
Dar un consilier i-a spus ca ar fi un partid destinat esecului. Asa ca s-a orientat catre latura crestina.
Nu l-a complexat niciodata ca nu si-a terminat studiile superioare, mai ales ca avea exemplul lui Bill Gates, care se imbogatise fara sa-si termine studiile. Iar acesta nu era singurul caz celebru care l-a inspirat.
"Un alt parintre fondator fara studii universitare, dar care a fost considerat un geniu, era Benjamin Franklin. Pe el il tin bine minte din vremea comunismului, apoi l-am intalnit zilnic, ii pastram portretul in buzunar. De ce? Pentru ca portretul lui era pe bancnota de 100 de dolari", a scris Becali.
In cartile sale se regasesc si poze inedite din arhiva personala. Cele 5 carti scrise de Becali si tiparite in editie limitata nu se gasesc in librarii.
Sursa: Pro TV
Etichete: inchisoare, carti, gigi becali, steaua, amintiri,
Dată publicare:
10-04-2015 17:18