GIGI LIBER. Becali, eliberat conditionat. Ce spune despre inchisoare, planurile de viitor si scandalul Steaua

×
Codul embed a fost copiat

Dupa aproape doi ani de puscarie, Gigi Becali a fost eliberat conditionat si a ajuns acasa, in Capitala. Judecatorii Tribunalului Constanta au anuntat decizia vineri.

In fata penitenciarului Poarta Alba, unde a fost inchis in ultima vreme, finantatorul Stelei a anuntat ca vrea sa fie alt om. In prag de sarbatori, isi doreste sa se impace cu toti cei pe care i-a suparat si sa obtina iertarea lor. Din noul sau plan de actiune face parte si o vizita la muntele Athos, unde ar vrea sa se roage in liniste.

Noul Gheorghe Becali este hotarat sa lupte pentru ca prietenii ramasi in inchisoare, verii sai Giovani si Victor Becali, Meme Stoica si Cristi Borcea, sa primeasca zile de permisie ca sa vina acasa, la familie. De altfel, a avut un mesaj si pentru ministrul Justitiei.

"Nu ai nevoie de niciun leu ca sa fii om. Ca a zis ca are nevoie de 8 miliarde pentru puscarii, nu ai nevoie de niciun leu ca sa aplici legea. Voi lupta ca oamenii sa nu devina animale pentru ca daca iei un om de langa nevasta lui si il tii un an si trei luni animal il faci", a spus Becali.

Despre viata dupa gratii, Becali a evitat sa vorbeasca. A spus ca cei aproape doi ani de puscarie au fost pentru el ca o noapte lunga, din care acum s-a trezit.  Gigi Becali a recunoscut in schimb ca el a fost seful dupa gratii si ca nu a ascultat altceva decat muzica religioasa.

Citește și
Becali
Gigi Becali afla astazi daca va fi eliberat conditionat, dupa ce tribunalul a amanat pronuntarea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Acum, finantatorul Stelei vrea sa-l lase in urma pe Gigi Becali si sa-i faca loc lui Gheorghe Becali, un filantrop care isi va dona averea ca sa construiasca spitale si sa-i ajute pe detinuti.

"La mine la palat cand va veni cineva va fi doar muzica religioasa, acolo vor fi doar oameni duhovnicesti. Niciun leu nu o sa dau in fata casei mele sau pe la palat, sa nu ma astepte nimeni ca nu dau nici doi banuti", a spus Becali.

Gigi Becali a declarat ca luni se va duce la Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru a multumi conducerii institutiei, dupa care va pleca la muntele Athos sa se reculeaga. Pastele il va petrece alaturi de familie.

Despre Steaua a spus ca va lamuri totul intr-o conferinta de presa si ca va putea fi vazut de suporteri pe stadion la toate meciurile.

"Aia este o sigla care stii cat valoreaza, cat vand ei acum tricouri, ca o marfa sa coste trebuie sa produca. Sa-mi dea mie 10 la suta din vanzari sa le pun sigla la piept, ca sa poata vinde tricourile, ca suporterii nu cumpara tricourile", a mai spus Becali.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 17:37 "Sa ma lasati in pace sa-mi traiesc viata. E viata mea!", a fost singura declaratie pe care Gigi Becali le-a dat-o reporterilor, care il asteptau la casa din Pipera.

UPDATE 14:20 Becali a stat de vorba cu jurnalistii, la iesirea din penitenciar.

"Prima data si prima data vreau sa implinesc dreptatea Domnului, sa ma impac cu toti oamenii pe care i-am suparat si sa ma ierte toti, jurnalisti pe care i-am jignit, din viata publica politicieni, judecatori, procurori, orice om pe care eu l-am suparat cu cel mai mic lucru. Eu nu mai pot sa doresc raul la cineva, pentru ca eu la rugaciune ma rog si pentru dusmani. Atunci ar insemna ca-l mint pe Dumnezeu. Omul are in adancul sufletului o mica rautate, incerc sa-mi inving si rautatea aia, pentru ca sunt unele persoane care mi-au facut rau, dar eu le cer iertare si la aia care mi-au facut rau, daca eu am gresit cu ceva”, a spus Becali.

La puscarie, eu eram sef de camera, sef de secţie, sef de toate. In puscarie se conduce cu pumnul sau cu mintea. Mie mi-au spus ca am condus cu dragoste”, a mai declarat Gigi Becali.

Intrebat daca il iarta si pe Traian Basescu, finantatorul Stelei a spus: ”Am gresit si eu fata de el, il atacam toata ziua. Cum sa-l ataci pe presedintele tarii? In Sfanta Scriptura spune ca Sfantul Apostol Pavel a trait in vremea lui Nero, cel mai sangeros rege, un cuvant nu a spus niciodata rau despre Nero, si eu cine eram, atacam presedintele tarii. Vina lui, ce a facut mai departe, nu trebuia sa faca”.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba dupa ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare, decizia fiind luata, vineri, de Tribunalul Constanta, care a respins contestatia procurorilor DNA.

Gigi Becali a fost prezent, marti, la Tribunalul Constanta, unde a spus ca le multumeste magistratilor ca l-au condamnat pentru ca perioada de detentie a fost cea mai folositoare din viata sa.

"Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare. Mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare", a spus Becali.

UPDATE 14:10 Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost eliberat, vineri dupa-amiaza, din Penitancierul Poarta Alba, si a spus, la iesire, ca primul lucru pe care vrea sa il faca este sa se impace cu toata lumea, adaugand: ”Sa ma ierte tot omul pe care l-am suparat - jurnalist, judecator”.

Magistratii Tribunalului Constanta au respins, vineri, contestatia DNA la decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a lui Gigi Becali, astfel ca omul de afaceri urmeaza sa fie eliberat din Penitenciarul Poarta Alba.

Tribunalul Constanta a judecat, marti, contestatia inaintata de catre procurorii anticoruptie impotriva deciziei Judecatoriei Medgidia care a admis, in 6 martie, solicitarea lui Gigi Becali de eliberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba. Instanta a amanat pronuntarea in acest caz pentru 3 aprilie.

Gigi Becali a fost prezent, marti, la Tribunalul Constanta, unde a declarat ca multumeste magistratilor ca l-au condamnat pentru ca perioada de detentie a fost cea mai folositoare din viata sa. "Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare", a spus Becali.

Dosarul de eliberare conditionata a lui Gigi Becali a fost luat in discutie de un complet al Judecatoriei Medgidia, dupa ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea conditionata din penitenciar, iar dupa analizarea dosarului, membrii acesteia au decis ca omul de afaceri intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate. Aflat intr-o permisie de cinci zile, Gigi Becali a participat, duminica, la slujba de la biserica din Pipera si a declarat ca echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comerciala ce "va castiga bani", sumele obtinute astfel urmand a fi folosite in actiuni caritabile.

"Viata mea s-a sters, am sters toul cu buretele si am inceput o noua viata care se numeste Gheorghe Becali. Il caut pe Hristos, ma duc dupa Hristos oriunde este el. Ii caut pe cei bolnavi, pe cei saraci, pe cei dezbracati, pe cei insetati, pe cei din temnita si pe cei din spitale. Toata averea mea o dau lui Hristos. Mi-e rusine de ceea ce faceam eu. (...) Daca ma intereseaza mantuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu ma mai intereseaza. Pentru mine, Steaua va fi o societate comerciala, care va castiga bani, bani pe care, la randul meu, ii iau si ii dau... Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o sa fac lucruri bune", a declarat Becali.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina. Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.

In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
ISTORIA celor doi ani pe care Gigi Becali i-a petrecut in inchisoare. Cum i-a convins pe judecatori sa-l elibereze
ISTORIA celor doi ani pe care Gigi Becali i-a petrecut in inchisoare. Cum i-a convins pe judecatori sa-l elibereze

Gigi Becali, din nou un om liber. Patronul FC Steaua, va fi eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba. Omul de afaceri a executat doua treimi din pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Gigi Becali afla astazi daca va fi eliberat conditionat, dupa ce tribunalul a amanat pronuntarea
Gigi Becali afla astazi daca va fi eliberat conditionat, dupa ce tribunalul a amanat pronuntarea

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, afla astazi daca va fi eliberat conditionat, asa cum a decis Judecatoria Medgidia, in conditiile in care Tribunalul Constanta a amanat pentru aceasta data pronuntarea in cazul contestatiei formulate de procurorii DNA. 

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.