Amenințarea cu bombă din mall Veranda București s-a dovedit a fi falsă


Ultimul update: Vineri 06 Martie 2020 10:04
Data publicarii: Joi 20 Februarie 2020 13:03
Categorie: Stiri actuale

Brigada antitero a SRI a fost în alertă joi, după ce un bărbat a sunat la 112 să anunţe că a pus o bombă în mall Veranda din Bucureşti.

Tot centrul comerical a fost evacuat, iar străzile din jur blocate în totalitate, până când geniştii au verificat pe rând, fiecare loc. După câteva ore ameninţarea nu s-a confirmat, iar poliţia îl caută pe cel care a sunat ca să-l amendeze.

Alerta s-a dat în jurul orei 12:00, când mii de oameni îşi făceau liniştiţi cumpărăturile în centrul comercial din sectorul 2 al Capitalei. Anunţul că locul ar fi vizat de un atac cu bomba a stârnit agitaţie.

Zona a fost împânzită de forţele de ordine. Ţinând cont că vorbim de o zonă frecventată de foarte multe persoane, pompierii au adus mai multe echipaje de descarcerare, ambulanţe, autospeciale de stingere şi chiar un centru de comandă mobil. Agenţii SRI au folosit şi câini de urmă special antrenaţi să depisteze substanţe explozive.

Acest centru comercial număra peste 100 de magazine, sunt 36 de mii de metri pătraţi în interior şi încă 16 mii de metri pătraţi în exterior, cu locuri de joca şi patinoar. Misiunea autorităţilor a fost cu atât mai grea cu cât au trebuit să verifice fiecare încăpere înainte să redeschidă accesul.

Faptul că poliţia a oprit circulaţia mijloacelor de transport pe strada din fața mall-ului i-a nemulţumit pe trecătorii care nu au luat în serios ameninţarea.

După 2 ore de cercetări, dispozitivul forţelor de ordine dislocat la faţa locului s-a retras, întrucât totul a fost o alertă falsă.

În urmă cu două zile un alt bărbat a fost reţinut după ce a făcut o ameninţare similară în centrul Bucureştiului. Autorităţile atrag atenţia că amendă pentru alertare falsă ajunge până la 5 mii de lei.

Alerta de la mall Veranda în cifre:

- 8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București.
- 5 instituții au intrat în alertă.
- 100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului.
- 2 ore a durat intervenția echipajelor.
- Peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO