Amenda-record primită de o femeie care a aruncat gunoaie pe malul unui râu. A fost dată de gol de un cupon de pensie
O femeie din Bistrița-Năsăud s-a trezit cu o amendă record de 30.000, după ce a aruncat gunoaie pe malul râului Bistrița. A fost identificată după ce în mormanul de deșeuri i s-a găsit un cupon de pensie. Situațiile de acest tip nu sunt deloc singulare.
Documentul cu datele personale amestecat printre gunoaie i-a condus pe polițiști direct la gospodăria celui care a aruncat gunoaiele, o femeie din comună Livezile. Pe malul râului Bistrița, mai multe echipe caută prin mormanele de deșeuri probe și pentru alte cazuri.
Un localnic a fost prins chiar în timp ce dădea foc gunoaielor aduse din gospodărie pe malul râului. Omul a spus că a avut o petrecere în familie și s-a gândit să ducă toate resturile mai departe de casă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inspector companie salubrizare: „Sunt deșeuri din gospodărie, plastic, carton. Ar fi avut ceva chef acasă, au petrecut, agenerat mai mult deșeu și sa gândit că e mai bine așa.”
Localnic: „Să le dea amendă pentru că, sunt niște oameni de nimic e prea puțin și trebuie sistați, trebuie luați la întrebări, nu mai este bun simț, bunul simț s-a dus.”
Inspectorii de la salubrizare spun că astfel de controale vor continua.
Alexandru Cocoș, inspector companie salubrizare: „În gunoi, ei lasă o adresă, o factură de la ceva și pe baza acelor, facem adresă la poliție și poliția îi identifică.”
Dintre cele 20 de amenzi, una singură a fost contestată.
Marius Niculae, director companie salubrizare Bistrița-Năsăud: „Începând de anul acesta, amenzile pentru abandonul deșeurilor în natură, s-au mărit și au ajuns să fie cuprinse între 30.000 și 45.000 de lei pentru persoanele fizice.”
Predarea deșeurilor la centrele de colectare din județ se face gratuit, inclusiv pentru deșeurile provenite din construcții, în limita a 200 de kg pe an, de gospodărie.