Alerta transmisă de IGSU sâmbătă, prin sistemul RO-Alert, după ploaia înghețată

Ultima actualizare: 27-01-2019 14:52
Alerta telefon
iStock

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis, sâmbătă după-amiază, un mesaj către populație, prin sistemul de avertizare RO-Alert.

„Pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apel 112, rugăm populația din București și Ilfov să evite apelurile repetate la 112 care vizează degajarea copacilor sau alte situații similare, cu excepția celor cu victime sau care pun în pericol imediat viața.

La acest moment, personalul 112 și cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, acordând prioritate urgențelor majore.”

Sute de copaci doborâți de gheață au paralizat Bucureștiul. 

Un cod galben de polei și depuneri semnificative de gheață va fi în vigoare, până duminică la ora 10.00, în șase județe din estul, sud-estul și centrul Munteniei.

Totodată, ANM a emis o informare privind depuneri de gheaţă în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, valabilă tot până duminică, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în estul, sud-estul şi centrul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei, în special în după-amiaza şi seara zilei de sâmbătă (26 ianuarie) vor mai fi precipitaţii slabe, predominat sub formă de ploaie, ce vor continua să depună polei, iar pe tot parcursul intervalului depunerile semnificative de gheaţă se vor menţine.

Se vor afla sub Cod galben regiunea Bucureşti-Ilfov, precum şi judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO