Alertă de Covid pe litoral. O femeie a stat 2 zile la plajă în Eforie Nord, deși se simțea rău
A crescut din nou numărul îmbolnăvirilor COVID 19: sunt 1409 cazuri noi depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 32 de persoane au murit din cauza virusului, şi
480 de pacienţi sunt la terapie intensivă.
Datele ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri, mai ales dacă mergem în această perioadă în zone extrem de aglomerate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe litoral, de exemplu, o femeie a stat două zile la plajă deși se simțea rău. Şi abia ieri, când nu a mai putut să respire și avea febră, a cerut ajutor. Imediat s-a declanșat alertă de coronavirus.
Femeia în vârstă de 28 de ani era la plajă, în cea mai aglomerată zona din Eforie Nord. A mers pe litoral cu soţul, copiii, mama şi sora ei.
De duminică, atât ea, cât şi sora au început să se simtă rău. Ea a acuzat probleme de respiraţie şi când a ajuns la cortul de prim ajutor - cei de acolo au constatat că are febră. A fost momentul în care s-a declanşat alerta de coronavirus.
Ana Maria Stoica, ISU Dobrogea: "Întrucât prezenţa simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a fost solicitat în sprijin un echipaj de prim ajutor care a venit şi a transportat pacienta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța."
Femeia a fost testată în spital şi aşteaptă rezultatul.
Direcţia de Sănătate Publică urmează să îi identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu ea.
Pe litoral, riscul de infectare cu COVID-19 este ridicat, spun cei mai mulţi dintre specialişti.
Virgil Musta, medic specialist boli infecțioase: "Am avut pacienţi care s-au întors din concediu şi care s-au contaminat venind după o vacanţă la mare, dar nu numai la mare, în alte zone unde spuneau că a fost lumea foarte aglomerată şi nu respectau regulile de purtare a măştii şi de distanţare socială. Din păcate, există zone turistice, nu ştiu din ce motiv, nu se respectă regulile de distanţare şi de purtare a măştii, acolo cât este cazul, nu tot timpul, şi reprezintă focare de infecţie."
Acum două săptămâni, 13 tineri din Vaslui au fost confirmaţi cu coronavirus după ce au mers în Costineşti la o petrecere de majorat. Au luat boala de la o prietenă care avea virusul - dar a plecat la mare înainte să primească rezultatul testului pentru COVID-19.
Câteva zile mai târziu, alţi 40 de tineri din Dâmboviţa - care erau în vacanţă în Costineşti - au fost trimişi acasă de DSP după ce unul dintre ei a fost confirmat cu coronavirus.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut din nou românilor să respecte regulile.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "Această pandemie nu se tranşează în spitale. Această pandemie se tranşează în prespital, acolo unde avem o transmitere comunitară accentuată şi unde avem şi un număr de cazuri. Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic, care a fost mai agresivă decât în primul val. Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri, în baza unor activităţi economice care trebuiau să respecte nişte norme de funcţionare şi desfăşurare. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă."