Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2017 18:50
Categorie: Actualitate

Speriaţi de iminenta introducere a unui nou impozit auto, românii cu maşini aduse din Vestul Europei au dat buzna la Registrul Auto. În unele judeţe, programările au ajuns şi la sfârşitul lunii ianuarie.

Se îngrămădesc degeaba, le transmit şefii RAR. Cel mai probabil, taxa nu va fi plătită la prima înmatriculare, ci şoferii vor achita un impozit, în funcţie de cât poluează maşina.

Cele mai multe maşini care ajung la testare la Registrul Auto sunt la mâna a doua, cumpărate din Vestul Europei. Proprietarii se grăbesc să le înmatriculeze, de teama unui nou bir auto.

Numărul maşinilor care vin în acest an la RAR a explodat cu aproape 80%. Dacă anul trecut, în fiecare lună, la reprezentanțele RAR veneau câte 34.000 de maşini, în acest an, sunt aproape 60.000 de maşini. Problema este că multe autoturisme vin de două ori. Şi asta pentru că unele dintre ele, mai exact 25 la sută, pică prima testare.

Anul trecut, ponderea maşinilor care picau prima testare era de 18%. La Bucureşti, nu mai sunt locuri până în decembrie. Cel mai mult se aşteaptă în Moldova, unde programarea se face pentru sfârşitul lunii ianuarie. Probleme sunt şi la Constanţa.
Grav este că 10% dintre cei care fac programările nu se mai prezintă şi îi încurcă pe ceilalţi.

Şefii RAR spun au suplimentat numărul angajaţilor care fac testările, dar tot sunt depăşiţi. Îi sfătuiesc pe oameni să nu se grăbească înainte de a avea informaţii certe.

Cristian Viorel Bucur, director tehnic RAR: „Acest val a fost determinat de iminenta apariţie a unei taxe legate de poluare.Va fi vorba de o suma de bani necesară menţinerii în circulaţie a unui vehicul şi nu de o taxă să condiţioneze prima înmatriculare în România.”

Lucru confirmat şi de preşedintele PSD, care susţine că nu va fi o taxă.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Doamna Graţiela Gavrilescu are temă să vină cu o propunere în sensul asta. Dar nu de introducere a unei taxe, ci să vedem care este cel mai bun pachet de măsuri, pentru ca importul de maşini second-hand să nu mai crească şi să crească producţia internă."

Liviu Dragnea sugerează mărirea fondurilor pentru programul Rabla. Pe de altă parte, în grupul de lucru de la Ministerul Mediului se caută soluţii de impozitare.

Taxa ar putea fi plătită în funcţie de cantitatea de dioxid de carbon emisă de un vehicul sau de normele de poluare, de la non Euro - până la Euro 6, clasa cea mai puţin poluantă.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
tablou furat Picasso
Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso găsit în Tulcea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Sophia Florsch
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni