Aeroportul Băneasa se redeschide pentru cursele comerciale, după o pauză de 9 ani
Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu se redeschide pentru cursele comerciale, după o pauză de nouă ani.
În acest timp, aeroportul a trecut printr-un amplu proces de modernare. Redeschiderea are loc la împlinirea a 110 ani de la inaugurare, notează Europa Fm.
Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt la Companiei Naționale Aeroporturi București, a declarat că, deocamdată, sunt trei companii aeriene care vor opera curse internaționale pe acest aeroport.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„În ceea ce privește operarea curselor comerciale, mă refer aici la curse de linie, curse charter, suntem în discuții avansate și chiar în faza de semnare contracte cu unii operatori aerieni. Discutăm cu 3 companii aeriene urmând ca în scurt timp și există șanse destul de bune ca aceasta să se întâmple chiar în cursul acestei luni, să vedem operând primele curse de linie, curse de pasageri”, a declarat Valentin Iordache.
Totuși, după o modernizare îndelungată și o întrerupere de nouă ani, cel mai vechi aeroport de la noi din ţară încă se pregăteşte pentru primele curse.
Anul trecut în noiembrie, avea loc inagurarea oficială cu promisunea ca primele avioane vor decola de aici în aprilie. Acum suntem în august şi încă nu e gata de funcţionare. Încă n-au fost obţinute toate avizele de funcţionare. Acum, reprezentanţii aeroportului dau asigurări că până în luna septembrie aici vor sosi primi pasageri.
Aeroportul ar urma să primească până la un milion de pasageri pe an. Cursele vor fi însă scurte, în principalele oraşe ale ţării şi alte câteva oraşe din apropirea României. Dar şi zboruri ale unor companii low cost.
Valentin Iordache: „Vorbim de rute către principalele orașe din România și, de asemenea, către orașele din jurul României, Sofia, Belgrad, Budapeste, Chișinău, dar și la orașe puțin mai îndepărtate. Salonik, o destinație turistică importantă, Istanbul".
Investiţia este de 66,6 milioane de lei
Pentru că este înconjurat de cartiere și clădiri de birouri, traficul aerian va fi restricţionat noaptea. Avioanele vor putea zbura doar între 6 dimineaţa şi 10 seara.