Administrator NHS, mort de COVID după prima doză de vaccin Pfizer. A fost testat pozitiv la două zile de la vaccinare
Un reprezentant al sistemului de sănătate britanic a murit de COVID-19, fiind diagnosticat la doar două zile după ce fusese vaccinat.
Bărbatul de 48 de ani primise prima doză din vaccinul Pfizer pe 2 ianuarie, dar două zile mai târziu a început să aibă simptome ale infectării cu coronavirus. S-a testat și a reieșit că era pozitiv, iar apoi starea lui s-a agravat. A zăcut în spital mai bine de patru săptămâni, dar, din păcate, boala a învins.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Chris Moore, în vârstă de 48 de ani, se protejase în timpul pandemiei, dar la sfârșitul anului trecut s-a întors la serviciu. Era reprezentant al sistemului public de sănătate britanic, în relația cu pacienții- NHS Administrator.
Familia acestuia nu știe cum s-a infectat, dar crede că nu are nicio legătură cu vaccinul Pfizer, mai ales că au mai existat cazuri de oameni care au murit după vaccinare, fără însă ca decesul să fie legat de vaccinul în sine, relatează publicația „The Sun”.
Însă, nici vaccinul Pfizer, sau AstraZeneca, ambele administrate în Marea Britanie, nu sunt 100% eficiente în prevenirea îmbolnăvirii, astfel că un procent foarte mic de pacienți se pot îmbolnăvi ulterior, arată sursa citată.
În plus, este nevoie de o perioadă de câteva săptămâni până ce vaccinurile să determine producerea de anticorpi în organism după administrare, perioadă în care suntem neprotejați, susțin specialiștii.
Chris avea patru copii cu soția lui, cu vârste cuprinse între 19 și 12 ani. Soția lui, Helen, lucra într-o farmacie și nu se întorsese la lucru, dar Chris a luat decizia să revină în perioada Crăciunului, anul trecut.
După infectare, a dezvoltat dificultăți de respirație, a ajuns la spital, și părea că tratamentul își face efectul și se vindecă. Starea i s-a agravat însă brusc.
A mai avut o perioadă în care părea că-și revine, dar curând a avut nevoie de dializă, iar din acel punct nu a mai existat cale de întoarcere, a arătat sursa citată.
Potrivit unui prieten de familie, David Coxon, în mod surprinzător, statutul de salariat al NHS nu îl face eligibil pentru un ajutor bănesc oferit de sistemul de sănătate public familiilor victimelor coronavirusului.