Soția i-a făcut un picior de lemn, pentru că n-a putut ajunge la spital din cauza pandemiei de coronavirus

Dată publicare: 25-03-2020 10:47
Dată actualizare: 25-03-2020 11:00


Picior de lemn improvizat

Măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului au forțat un cuplu din Marea Britanie să apeleze la o metodă inedită.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Durham a fost amânat de Serviciul Național de Sănătate. El era programat pentru a obține o proteză, după ce i-a fost amputat piciorul drept în 2008.

Soția i-a venit în ajutor și a creat singură un picior de lemn, cu ajutorul obiectelor găsite în gospodărie. ”La început, am crezut că face treabă prin grădină”, s-a amuzat bărbatul.

”Prima dată a folosit una dintre gălețile de nisip ale fiului nostru, niște rășină și o bucată de lemn, dar îmi tot aluneca piciorul”, a mai povestit asistentul didactic britanic.

”A doua zi, când a venit de la serviciu, a găsit proteza de plastic pe care o foloseam când am avut piciorul în ghips, a tăiat-o pe jumătate și a atașat-o cu șuruburi de o bucată de lemn. Așa am putut să mă plimb în jurul casei”, a spus bucuros bărbatul.

Tatăl a trei copii, acesta a suferit un accident în urmă cu doi ani, când a căzut de la o înălțime de aproape doi metri. În urma accidentului a suferit mai multe operații și a pierdut o mare parte din piciorul drept.

Bărbatul spune că înțelege situația prin care trece sistemul medical în plină pandemie de coronavirus. ”Sunt oameni în situații mult mai grave decât mine, în acest moment”, a încheiat britanicul, citat de skynews.

Sursa: SkyNews


VIDEO PROTVPLUS.RO