Acuzatii de malpraxis. Dupa un avort cu mai multe complicatii, pacienta a intrat in coma, iar acum nu mai poate avea copii
Caz dureros in judetul Galati, unde o femeie de 37 de ani sustine ca a fost la un pas sa-si piarda viata in urma unui avort facut de o rezidenta, in urma cu un an.
Tanara isi cauta acum dreptatea in instanta si face acuzatii grave: spune ca in urma chiuretajului a suferit mai multe complicatii, a intrat in coma si abia atunci medicii si-au dat seama ca avea, de fapt, o sarcina extrauterina.
Dupa interventia chirurgicala, pacienta nu mai poate avea copii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeia spune ca avortul a fost facut la Spitalul Judetean Galati, de un medic rezident, care nu avea dreptul sa execute o astfel de interventie si care a crezut ca are de-a face cu o sarcina oprita in evolutie.
La o saptamana de la chiuretaj, femeia a fost adusa iar la spital, in stare grava. Abia atunci doctorii au inteles ca avea o sarcina extrauterina. Medicii au intervenit de urgenta si au extirpat sarcina, impreuna cu o trompa uterina. Cum pacienta avusese si alte probleme in trecut, dupa ultima operatie, medicii i-au spus ca nu mai poate ramane insarcinata. Tanara mai are acasa doi copii de 13 ani, respectiv 5 ani.
In documente apare, insa, ca sarcina era fixata pe o trompa pe care femeia o avea extirpata, cu ani in urma, din cauza unui chist.
Suparata, femeia cere acum ca instantele medicale si judecatoresti sa ii faca dreptate. Ea a depus reclamatii la Comisia de Malpraxis de la Directia de Sanatate Publica.
"Noi trebuie sa asteptam solutia unor organisme autorizate si abilitate sa ia niste decizii si sa ni le comunice. In momentul in care ni le vor comunica, vom merge pe calea legala", spune dr. Mihaela Debita, manager al Spitalului Clinic de Urgenta Galati.
"Comisia a urmat metodologia stabilind un expert care, in momentul de fata, a primit toate documentele si va face un raport de expertiza", a declarat dr. Valentin Boldea, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati.
Contactati prin intermediul juristilor spitalului, doctorii acuzati au refuzat sa isi prezinte deocamdata punctul de vedere.