Actorul Victor Radovici, dus la Spitalul Floreasca dupa ce i s-a facut rau la Teatrul Excelsior
Actorul Victor Radovici a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitala, miercuri la pranz, dupa ce i s-a facut rau la Teatrul Excelsior, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
Sursele citate au precizat ca la Teatrul Excelsior a fost chemat un echipaj de la ambulanta, pentru a-i acorda ingrijiri medicale lui Victor Radovici.
Echipajul medical a stabilit, din primele investigatii, ca Victor Radovici are o suferinta cardiaca si a decis sa il transporte la Spitalul de Urgenta Floreasca.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
In varsta de 71 de ani, Victor Radovici este actor si a fost si director artistic la doua teatre pentru copii, carora le-a dedicat peste patru decenii din viata.
De asemenea, in 1959, alaturi de Ileana Stana Ionescu, Florin Piersic, Leopoldina Balanuta, a facut parte din grupul care a fondat Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, unde a jucat numeroase roluri.
Intre 1960 si 1964 a jucat si in spectacole ale Teatrului din Ploiesti, condus pe atunci de Toma Caragiu. Din 1964, Victor Radovici s-a dedicat teatrului pentru copii, ca actor si ca director artistic.
Astfel, in 1984, a devenit director adjunct artistic la Teatrul "Ion Creanga" (unde a fost angajat actor din 1964). Din 1990 l-a urmat pe Ion Lucian, fiindu-i adjunct la Teatrul Excelsior, de asemenea dedicat celor mai mici spectatori.
Victor Radovici a jucat in numeroase spectacole, participand si la numeroase turnee peste hotare, in Franta, Bulgaria, Canada, SUA, Japonia. Printre aceste spectacole se numara "Nu treziti un copil care viseaza", de Eugen Ionescu, "Cocoselul neascultator", de Ion Lucian, si "Act venetian", de Camil Petrescu. Pe langa activitatea artistica, el a desfasurat si o bogata activitate pedagogica, la Facultatea de Arte Hyperion.
Sursa FOTO: Teatrul Excelsior.