Complexul balnear in care au intrat 4 milioane de euro, dar niciun turist. Aberatia din spatele unui esec pe bani europeni

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

Din categoria: "bani europeni sa fie, ca ne ocupam noi de ei", va prezentam istoria unei investitii ratate. La complexul balnear, Baia Verde, din Slanic Prahova, s-au investit aproape 4 milioane de euro.

Constructia zace, insa, nefolosita de cinci ani pentru ca edilii nu au gasit un administrator dispus sa plateasca o redeventa de 100.000 de euro, cat prevede legea.

Dotat cu trei lacuri sarate, un amfiteatru, o baza de tratament si doua piscine, Complexul Baia Verde a intrat in conservare chiar inainte sa fie deschis pentru primii turisti. Si asta dintr-un calcul gresit facut de primarie.

Administratia locala a obtinut bani europeni pentru construirea unei baze de tratament si a aprobat cu entuziasm lucrarile.

Cand investitia - de aproape 4 milioane de euro - a fost gata edilii au incercat in zadar sa gaseasca pe cineva dispus sa o exploateze in regim privat.

Avand in vedere valoarea mare a cheltuielilor, legea prevede ca administratorul sa plateasca o redeventa de 100.000 de euro.

Costea Danelus primar Slanic Prahova: "An de an am incercat sa o scot la licitatie, sa o inchiriez. Dar nu s-a prezentat niciun agent economic."

Mai mult, complexul nu are locuri de cazare, iar investitorul privat ar trebui sa cumpere si aparatura pentru cabinetele de tratament. Un alt risc pe care administratia locala nu l-a luat in calcul atunci cand s-a jucat cu milioanele de euro. Locul inca arata bine dar, pentru ca este nefolosit, au aparut urmele degradarii.

In lipsa de altceva, turistii vin doar sa faca baie in lacurile sarate aflate in parcul balnear. Intrarea costa 15 lei, sezlongul si umbrela inca 10. Poate ca ar cheltui mai multi bani, dar n-au pe ce.

Reporter:Ati mai venit aici ?
Turist:” -O singura data anul trecut, acum e mai bine, e mai curat, mai bine. Sunt scari, apa
e mai sarata...”
Reporter: “-Baza de tratament ati incerca-o ?
Turist: “-Da !"

Din 2016, cand valorea investitiei se va micsora, primaria din Slanic spera sa scada pretul chiriei si astfel, sa gaseasca un investitor. Daca nu, timpul si rugina, vor inghiti ca si in alte parti, banii europeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!