13 șoferi acuzați că furau motorină din ambulanțe în Corabia. Cum se ascundeau de camere

×
Codul embed a fost copiat

Situaţie revoltătoare la serviciul de ambulanţă din Corabia, judeţul Olt.

13 dintre cei 18 şoferi sunt acuzaţi că au furat motorina din maşinile pe care le conduceau iar ca să ascundă hoţia circulau cu viteză mică atunci când ar fi trebuit să se grăbească să salveze oameni.

De altfel, anchetatorii încearcă să afle dacă moartea a 8 persoane a avut legătură cu faptul că ambulanţa a ajuns prea târziu la adresă.

Acuzaţiile pe care procurorii le aduc celor 13 şoferi de la serviciul de ambulanţă din Corabia sunt extrem de grave.

În ultimii trei ani, aceşti indivizi ar fi furat constant din carburantul destinat maşinilor de salvare iar ca să îşi ascundă fapta - susţin anchetatorii - circulau cu viteză redusă - chiar dacă erau solicitaţi să intervină la cazuri grave, în care orice minut contează.

Citește și
politia
Bărbat ucis cu toporișca în curtea unui prieten din județul Olt. Suspectul a ascuns cadavrul într-o anexă a locuinței

Sorin Lia, prim procuror la Parchetul de la lângă Judecătoria Corabia: "Asistenţii medicali le solicitau cu diverse ocazii să meargă mai repede către eveniment, lucru pe care îl refuzau, tocmai în ideea de a-şi crea nişte plusuri de motorină pe care să şi-o însuşească."

Din acest motiv - susţin procurorii - salvările ajungeau târziu la pacienţi iar actul medical a fost periclitat.

Anchetatorii investighează dacă moartea a opt oameni are legătură cu intervențiile întârziate. Una dintre victime este un bărbat de 43 de ani. Bietul om - care suferea de diabet - s-a stins în ambulanţă în timp ce era transportat la spitalul din Caracal de la Corabia.

Ruda unui pacient: "Cred că a durat 5 minute. Distanța cred că 2-300 de metri."

Procurorii susţin că şoferii vizaţi de anchetă acţionau după acelaşi model. Mergeau să alimenteze cu motorină de fiecare dată, în jurul orei 19, când se făcea schimbul de tură şi nu erau însoţiţi de medici sau de asistenţi.

Pentru că ştiau că există camere de supraveghere, indivizii se ascundeau în spatele portierei deschise ca să nu fie filmaţi când turnau o parte din motorină în canistre şi nu umpleau tot rezervorul.

Sistemul de monitorizare GPS montat pe fiecare ambulanță arată însă că salvările se deplasau de multe ori cu cel mult 50 - 60 de kilometri pe oră şi rareori se ajungea la viteze de 80 de kilometri pe oră.

În aceste condiţii - spun anchetatorii - consumul mediu de carburant la sută de kilometri scădea de la 13 la 9 litri.

Nicolae Lontis, şef lucrări Facultatea de Mecanică Timişoara: "Evident că atunci când nu mai rulam cu autovehiculul nostru la o viteză să spunem de 100 de kilometri pe oră, o rulam pe o distanţă de la A la B cu viteza de 80, 70, 60, 50 de km pe oră, consumul de combustibil în medie scade."

Şoferii vizaţi de anchetă sunt cercetaţi deocamdată pentru furt şi au fost plasaţi sub control judiciar. Ei au fost suspendaţi şi nu mai au voie să meargă la serviciu.

Pentru că la ambulanţă din Corabia mai sunt doar 5 conducători auto - în zonă au fost detaşaţi şoferi din Caracal şi Slatina pentru că activitatea sa nu aibă de suferit. În acelaşi timp, au fost scoase de urgenţă la concurs 15 posturi de şofer.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Șoferi de ambulanță, bănuiți de furt de motorină. Ar avea pe conștiință 8 decese
Șoferi de ambulanță, bănuiți de furt de motorină. Ar avea pe conștiință 8 decese

Caz scandalos la Corabia. Mai mult de jumătate dintre şoferii care lucrează la Ambulanţă sunt bănuiţi că au furat motorină şi astfel au pus în pericol actul medical, pentru că nu se grăbeau să ajungă la urgenţe, ca să aibă consumul redus.

Recomandări
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug

Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier.  

Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”
Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”

“Doar iau ceva repede din magazin și gata”. Asta și-au spus încrezători majoritatea românilor, în ultimul weekend dinaintea Crăciunului. Apoi s-au trezit la capătul numeroaselor cozi, formate de alți optimiști ca ei.  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.