Zece bogati ai Romaniei, prinsi de Fisc cu averi nedeclarate de 20 de mil. euro. Impozitul URIAS pe care il vor plati acum
Zece dintre bogatii Romaniei au fost prinsi cu averi nedeclarate de aproape 20 de milioane de euro. Anuntul a fost facut de cei de la Fisc.
Inspectorii le-au trimis celor in cauza notificari prin care i-au instiintat ca trebuie sa achite din urma 16 milioane de lei impozit, doar pentru anul 2011. Desi o treime din sume pot proveni din activitati ilegale, cei de la ANAF nu confirma ca ar fi trimis dosarele parchetului pentru cercetari.
Metodele folosite de inspectorii ANAF ca sa gaseasca averile nedeclarate au fost ca in evul mediu, se plang oficialii. Adica au luat la puricat pe hartie peste 100.000 de tranzactii bancare pentru 480 de conturi, cate aveau cei 10 bogatasi in 2011. Le-au imbinat apoi cu toate cele 10.000 de operatiuni facute de 120 de firme care ar fi avut legatura cu suspectii. Iar pentru ca cercetatii aveau terenuri si cladiri sau alte bunuri imprastiate prin 100 de localitati, functionarii Fiscului s-au interesat de ele la tot atatea primarii.
Rezultatul este impozitarea cu 16 milioane de lei a veniturilor nedeclarate de aproape 87 de milioane de lei. Bani pe care i-am fi putut cheltui, daca ii aveam la timp la buget, pentru constructia a trei kilometri de autostrada, de exemplu. Intrebarea este: ce se intampla cu cele 23,7 milioane lei - venituri nedeclarate cu sursa neidentificata? Pentru acesti bani, ANAF nu anunta ca ar fi sesizat parchetul, semn ca pur si simplu nu mai conteaza daca ei provin din contrabanda, trafic ilegal sau evaziune fiscala.
Acum doua luni seful Fiscului sustinea ca i-a luat in vizor mai ales pe cantaretii de manele si pe camatari. Identitatea celor zece cu averi de peste 20 de milioane de euro de fiecare, pusi acum sa plateasca din urma, ramane insa secreta.
Stim insa ca Fiscul i-a impartit in trei categorii:
1. "Patronii bogati de firme sarace" - cei care au un stil de viata luxos, in timp ce firmele lor sunt pe pierdere.
2. "Persoane cu patrimoniu semnificativ, dar fara activitati economice cunoscute" - de exemplu, camatarii sau chiar politicienii.
3. "Cei cu venituri volatile" - adica manelistii sau vedetele din showbiz.
Din lotul bogatasilor pe care Fiscul il tot verifica de 4 ani incoace, au mai ramas de impozitat 326.
Sursa: Pro TV
Etichete: contributii, anaf, impozite, Fisc, venituri, verificari, averi, penalitati, inspectori, control,
Dată publicare:
23-11-2015 10:44