(P) Designeri de top ne-au împărtăşit secretele unei amenajări interioare ca la carte
Nu-i lucru ușor să reușești să combini cu succes culorile și stilul canapelei sau covorul din sufragerie, designul patului cu cel al dulapului din dormitor sau cu nuanțele textilelor folosite pentru a adăuga mici accente coloristice.
Este nevoie de experiența și inspirația unui specialist în amenajări interioare pentru a crea un spațiu perfect de locuit în funcție de nevoile și dorințele tale. Dacă totuși îți dorești să preiei frâiele amenajării propriei locuințe, te poți inspira din secretele împărtășite de către designeri de top.
Pentru că este indicat să asculți de cei mai buni, iată ce te sfătuiesc acești experți ai amenajărilor interioare pentru a realiza de unul singur căminul acela mult visat, demn de tras în poză.
● Alege să folosești puterea accentelor – Octav Roman și Natalia Berezovskaia, designerii de la Creativ Interior, te sfătuiesc să mergi pe mâna culorilor și modelelor care redau bucuria unui spațiu de locuit.
Nota veselă a unui cămin se obține combinând cu atenție și pricepere elementele simple cu accentele care ies în evidență. Astfel, poți folosi tapetul pe un perete al camerei, în zona dormitorului, al holului sau al băii, pentru a reda o anumită atmosferă. Mergi pe mâna plăcilor decorative cu motive arăbești, spaniole sau chiar tradițional românești pentru a crea din spațiul bucătăriei sau al sufrageriei unul care să te inspire să creezi și să aducă mai multă bucurie ritualului mesei.
Covoarele cu imprimeuri sunt și ele o soluție în accentuarea unui stil. Poți opta atât pentru modele moderne cât și tradiționale, în funcție de preferințe.
Conferă canapelei sau fotoliului acea notă confortabilă așezând perne decorative cu modele abstracte.
Draperiile cu motive decorative vor da o notă veselă și rafinată unei încăperi amenajate în tonuri neutre, în timp ce obiectele de decor precum ramele pictate sau poate vazele speciale pot da o notă optimistă spațiului în care sunt expuse.
● Folosește culorile neutre și oglinzile - Designerii de la Live IN ne propun tonurile cromatice naturale și calde ce conferă căminului acel sentiment de spațiu de relaxare pe tot parcursul șederii tale acasă. Poți opta pentru nuanțe de bej combinate cu marouri mai intense pentru o sufragerie elegantă. Plinta alba este cel mai în vogă trend in amenajările interioare din intreaga lume. În plus, te-ai gândit că ai putea vopsi în culori diferite profilele decorative pentru a crea o zonă de interes? Poți vopsi plinta care de obicei e albă sau în culoarea parchetul, într-o culoare pe care vrei să o integrezi în amenajare.
Accentuează spațiul bucătăriei folosind tonuri apropiate de maro ciocolatiu pentru mobilier, blat și pardoseală. Astfel vei obține senzația de continuitate și de simplitate.
Dacă îți dorești să creezi impresia de adâncime, alege culorile calde, foarte deschise pe care să le combini cu alb. Dormitorul va căpăta astfel dimensiune și îți va conferi sentimentul de relaxare ideal pentru un loc de odihnă.
O baie în tonuri neutre va deveni vizual mai mare și îți va lăsa impresia de spațiu curat și îngrijit. Poți folosi un truc pentru a crea și mai multă deschidere cu ajutorul unei oglinzi de sus până jos, lăsând impresia unui spațiu generos.
● Stilul clasic este mereu la modă - Giuseppe Labianca îți propune o abordare tradițională, în care inspirația amenajării interioare să își aibă originea în stilul european al secolelor XVIII-XIX. Este o alegere minunată pentru cei care iubesc antichitățile, piesele de artă, simetriile și este un stil caracterizat de eleganță și confort.
Tonurile neutre care redau o atmosferă calmă sunt ideale pentru o amenajare în stil clasic, așadar optează pentru nuanțe de măsliniu, bej, auriu, verde deschis și culoarea lemnului natural, având grijă să nu exagerezi cu întunecimea camerei. Amenajează un dormitor în stil clasic și transformă patul în piesa de rezistență, care trebuie să se impună, să arate grandios.
Toate celelalte piese de mobilier vor avea forme rotunjite și modele decorative, accentuându-se textilele cu același stil regăsit în mai multe locuri (abajururi de lampă cu modelul cuverturii sau al tapetului.
Bucătăria clasică trebuie să fie albă, cu dulapuri ce prezintă mânere cu modele din bronz stilizat sau aurite și neapărat un element central - masa. Sufrageria este cel mai ușor de amenajat în stil clasic, beneficiind de spațiu și lumină naturală din plin.
Aici elementele decorative sunt esențiale: candelabre elegante cu multe brațe, care să accentueze zona de servire a mesei sau spațiul canapelei, lămpile de podea vor adăuga un efect suplimentar alături de un ceas din bronz, vaze cu greutate și alte decorațiuni.
Baia în stil clasic este adesea finisată în culori albe sau bej, iar datorită elementelor aurite arată foarte solemn. Profilele decorative sunt nelipsite în amenajările clasice. Le întâlnim în număr mare, cu multe detalii, în general florale, grandioase, patinate.
Pentru a sublinia măreția interiorului poți folosi marmura pentru pardoseală. Oglinzile încadrate în rame masive aurite sau din bronz, aplicele de perete și candelabrele vor oferi băii un farmec aparte.
● Pentru un look actual adoptă stilul minimalist - Designerii de la Monarch Studio sunt adepții unei amenajări interioare moderne care are la bază simplitatea și funcționalitatea. Astfel, mobilierul este inspirat din stilul scandinav și urmărește culorile naturale ale lemnului nevopsit, metal, piele sau nuanțele monocromatice.
Stilul minimalist recomandat de specialiști trebuie să includă mai puține linii curbe, accentuând verticalitatea și orizontalitatea mobilierului. Este esențială lumina în amenajarea unui cămin după modelul modern, de aceea sunt ideale cât mai multe surse naturale. De asemenea, spațiile organizate sunt caracteristice acestui stil, unde fiecare piesă are scopul ei, deci dacă nu îți place dezordinea vei regăsi minimalismul stilului perfect.
Pentru a da personalitate unui spațiu curat și fără prea multe decorațiuni, poți insera detalii precum un perete din cărămidă vopsită în alb, care va păstra liniile simple, dar va crea un efect inedit. De asemenea, tablourile abstracte culorile tari regăsite într-o singură piesă de mobilier (precum o canapea roșie), un perete accentuat de nuanțe aprinse sau poate textile colorate (un covor sau perne decorative cu modele abstracte) pot scoate din anonimat un spațiu modern.
În acest stil profilele decorative, pot fi masive dar neapărat în culoarea peretelui.
● Pornește de la elemente naturale - Indiferent de stilul care te atrage în cadrul amenajărilor interioare, designerii de la AIO Living îți propun să integrezi în conceptul casei tale elemente naturale (apa, aer, pământ, foc).
Un iubitor de natură va aprecia acest stil marcat de ghivece cu plante verzi, elemente decorative care amintesc de piatră, nuanțe pământii sau care te duc cu gândul la forța apei. Lumânările pot fi și ele integrate într-un astfel de decor, simbolizând focul.
Multe plante și o paletă de culori transpusă din natură în interiorul casei și te vei regăsi într-un spațiu relaxant, reconfortant și plin de energie în spațiul tău de locuit.
Atunci când pornești pe calea amenajării interioare a propriului cămin este indicat să urmezi sfaturile designerilor care prin experiența și cunoștințele acumulate îți pot transforma un spațiul banal în unul pe care să-l poți numi cu adevărat acasă și care să te reprezinte în totalitate.
● Mergi, însă, către aceeași specialiști și în ceea ce privește producția decorurilor recomandate. De fapt, încearcă să găsești încă din faza 0 a renovării o echipa integrată - designer și producător de profile pentru a optimiza costurile și pentru a găsi cele mai viabile soluții pentru ideile tale.
De pildă, specialiștii de la Fabrica de Profile, producător român de profile decorative arhitecturale de interior și exterior, au echipe dedicate de specialiști care îți pot oferi cele mai multe informații și care se implică în proiectul tău de la concepere și până la execuție. Ascultă îndrumările acestora și ai încredere că un specialist îți e partener veritabil în drumul către acasă.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.