Cum pot fi ajutati elevii care sufera de tulburari emotionale sau ADHD
Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu tulburari emotionale sau, mai grav, cu ADHD. Daca sunt la scoala, adultii ii considera elevi-problema, iar parintii colegilor fac presiuni sa fie indepartati din clasa.
Asa s-a intamplat si cu un baiat de 9 ani, din Timisoara, care a schimbat deja clasa. Psihologii spun ca numai terapia de durata il poate ajuta, cu adevarat, sa se adapteze.
Desi are 9 ani, baiatul este doar in clasa intai. A schimbat deja invatatoarea, care spune ca pur si simplu nu putea sa-l stapaneasca. Dupa ce, intr-un moment de furie, a tras-o de par pana i l-a smuls.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Ajuns intr-o clasa noua, parintii colegilor vor sa-l vada plecat.
Diagnosticat cu tulburare emotionala, asemanator cu ADHD, baiatul este dus de doua ori pe saptamana la psihoterapie. Desi il creste singura, femeia este hotarata sa isi ajute baiatul si nu vrea sa-l scoata de la scoala. Chiar Uniunea Europeana recomanda ca toti acesti copii cu tulburari de comportament sa fie inclusi in scoli normale. Important este ca parintii sa admita ca au nevoie de ajutor.
Conducerea scolii recunoaste ca baiatul nu este un caz singular si poate fi ajutat doar cu multa terapie si intelegere.
In centrele care tin de Ministerul Educatiei, terapia este gratuita.