Primaria Timisoarei a cumparat 40 de freze pentru deszapezire. Vezi cine intra in posesia lor

Ultima actualizare: 18-01-2013 02:25
freze deszapezire

Pentru ca ninsoarea sa nu ii mai ia pe nepregatite, reprezentantii administratiei locale a cumparat 40 de freze pentru deszapezirea trotuarelor din oras.

Dintre cele 40 de freze pentru deszapezitrea trotuarelor, 19 vor merge catre consiliile consultative de cartier din Timisoara, iar restul vor ajunge in posesia institutiilor publice din oras. Astfel ca, spitalele si o parte dintre scolile din oras, vor avea un utilaj prin care trebuie sa deszapezeasca trotuarele imediat ce cad primii fulgi. Fiecare freza pentru deszapezire a costat cate 1.950 de lei.

Am considerat ca e mai bine sa venim in ajutorul cetatenilor pentru a asigura o mai buna deszapezire a trotuarelor. Vrem sa dam 19 bucati, sub semnatutra, tuturor consiliilor consultative de cartier, cate una pentru fiecare. Detaliile de impartire pe strazi le lasam in sarcina acestor consilii, care vor trebui sa asigura o buna deszapezire in cartierul in care locuiesc ”, a declarat primarul Nicolae Robu.

O freza pentru deszapezirea trotuarelor are 6.5 cai putere, iar rezervorul poate fi alimentat cu 3.6 litri de motorina. Timisorenii care intra in posesia utilajelor pot lucra fara intrerupere timp de doua ore cu aceasta cantitate de combustibil. Acestea pot arunca zapada la o distanta de pana la zece metri.

In cazul in care timisorenii vor primi aceste utilaje si nu le vor folosi, acestea isi pot pierde dreptul asupra lor. „Ne bazam ca suntem cetateni responsabili si nu se va intampla ca ele sa nu fie folosite. Daca vom fi sesizati, vom interveni, dar nu cu amenzi. Le vom da altor persoane in folosinta”, a declarat edilul sef.


Nicolae Robu a mai spus ca pentru iarna viitoare, primaria va organiza o noua licitatie pentru deszapezirea orasului. In momentul de fata, in contractul celor doua firme care asigura deszapezirea, sunt doar 422 de strazi, din cele peste o mie care sunt in Timisoara. Astfel ca, de iarna viitoare, ar putea aparea o a treia firma care sa curete strazile secundare de zapada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO