Fapte bune de sarbatori. Un tanar a fost Mos Craciun pentru 28 de copii din familii nevoiase

17-12-2012 12:40


serbare copii, timisoara

Pentru unii copii, Craciunul nu este o sarbatoare, ci o zi ca oricare alta. Mos Craciun ajunge greu la ei, iar parintii lor nu au posibilitatea sa le ofere o masa bogata, atunci cand toti oamenii se bucura de sarbatorile de iarna.

In aceeasi situatie se afla si cei 28 de copii aflati intr-un program de afterschool pentru copiii care provin din familii defavorizate, de la Scoala Generala Nr. 11 din Timisoara.

Parintii unora dintre ei nu au nici frigider”, spune una dintre voluntarele care ii ingrijesc. Din fericire pentru ei, anul acesta, Mos Craciun nu i-a mai ocolit. Un tanar a vrut sa faca o fapta buna de sarbatori, asa ca si-a mobilizat prietenii si impreuna au reusit sa aduca zambetul pe chipul copiilor nevoiasi.

Totul a inceput de la un eveniment pe care Marian Moise, un tanar de 25 de ani din Timisoara, l-a creat pe o pagina de socializare. Prin acesta, el ii invita pe timisoreni sa doneze bani pentru a-i duce pe cei 28 de copii sarmani, la film. Si-a anuntat si prietenii si curand, avea sa stranga aproape 3.500 de lei. Din acesti bani, le-a cumparat copiilor un brad de Craciun, i-a dus la film si a organizat si o serbare la care a fost “invitat” si Mos Craciun care nu a venit cu mana goala.

Aceasta nu a fost prima initiativa a lui Marian. “Anul trecut, impreuna cu niste prieteni, am pus mana de la mana sa mergem cu 40 de copii la lasertag. S-au strans atunci 1.200 de lei. Am zis ca in perioada Craciunului, multi strang bani pentru a le face copiilor plase de dulciuri. Eu am zis sa fac ceva diferit si sa merg cu copiii la lasertag. Cu cateva luni inainte am fost cu cativa colegi acolo si eu, la 25 de ani, m-am distrat enorm. Am zis ca si copiii care nu au posibilitate sa mearga acolo se vor bucura la fel ca mine”, a declarat tanarul.

Anul acesta insa, initiative lui a mers mult mai bine si evenimentul a fost mai amplu ca anul trecut. “Am facut la inceputul lunii decembrie un eveniment pe Facebook. Le-am spus din nou prietenilor si au reactionat mai bine ca anul trecut. De data asta s-au implicat si persoane pe care nu le cunosc si am reusit sa strangem aproape 3.500 de lei. Le-am dat ocazia copiilor sa impodobeasca bradul, i-am dus la film si l-am adus pe Mos Craciun. A fost o bucurie de nedescris pentru ei” povesteste Marian.

Marian si prietenii sai au ganduri mari pentru anul viitor. Vor sa infiinteze o asociatie sau un ONG prin care sa le aduca bucurii copiilor in fiecare luna. “Ne-am gandit ca aceste evenimente sa nu fie doar de sarbatori. Incercam ca o data pe luna sa facem diferite activitati cu copiii care provin din familii cu probleme. Reactiile copiilor la aceste activitati sunt de nepretuit”, a incheiat Marian Moise, initiatorul acestui proiect.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO