Violenta, izolare si sclavie. O incursiune in regulile sinistre ale Bisericii Scientologice

Biserica Scientologica, Gold Base

Divortul rasunator al lui Tom Cruise de Katie Holmes, membri ai Bisericii Scientologice, readuce in atentia presei regulile bizare si practicile controversate ale acestei secte care si-a atras multi adepti din randul vedetelor de la Hollywood.

Potrivit declaratiei lui Katie Holmes, motivul divortului de Tom Cruise este chiar fanatismul religioasa al acestuia, care dorea s-o inscrie pe fiica lor, Suri, in varsta de numai 6 ani, la o scoala condusa de secta si chiar s-o trimita intr-o tabara a gruparii.

Modul de conducere a Organizatiei Marii (Sea Org), care este echivalentul unui ordin religios al sectei, seamana foarte mult cu o dictatura militara. Sediul se afla in California si se numeste Gold Base. Aceasta tabara izolata detine chiar un buncar militar.

Membrii ei nu au voie sa faca copii si sunt platiti cu numai cu 50 de dolari de dolari, desi muncesc din greu in tabara.

FBI a investigat de mai multe ori activitatile acestei organizatii, banuind ca practica traficul de persoane.

Citește și
Tom Cruise, Katie Holmes
"Blestemul" lui Tom Cruise. Ce au in comun toate cele trei sotii pe care le-a avut pana acum
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Un fost membru a declarat ca a fost tinut inchis timp de 18 ore intr-o camera de pe un vapor, fara sa primeasca mancare. Lawrence Wollershine a castigat procesul impotriva bisericii in 1985, primind despagibiri de 2,5 de milioane de dolari pentru ca a fost supus la un asemenea abuz.

In 2009, un cuplu a dat in judecata conducerea sectei, femeia sustinand ca fusese obligata sa faca doua avorturi.

Katie Holmes sustinea ca sotul ei intentiona sa o inscrie pe Suri in Organizatia Marii. Gruparea este cunoscuta pentru modul brutal in care trateaza copiii, dupa cum a recunoscut si regizorul Paul Higgs, unul din fostii sai membrii.

Micutii sunt obligati sa depuna in juramant de credinta, “pentru un milliard de ani", sunt tratati ca niste sclavi si izolati de familie si prieteni.

Nimeni nu are voie sa paraseasca tabara sectei, cei care vor sa plece fiind supusi la violente fizice si abuzuri psihice. De multe ori, ei sunt urmariti si deseori convinsi sa se intoarca.

Pedepsele pe care le primesc, chiar si pentru abateri minore, variaza de la privarea de somn si hrana pana la interzicerea comunicarii cu oricine.

Alte penalizari includ batai la palme si temuta “Groapa”, unde 100 de oameni sunt inchisi si obligati sa petreaca o noapte intreaga in “confesiuni de grup”, scrie Daily Mail.

Organizatia Marii a fost intemeiata in 1966 de fondatorul sectei, Ron Hubbard, care a vrut sa colinde marile alaturi de adeptii sai, in cautarea “unor comori ingropate de el intr-o viata anterioara”.

Sediul Bisericii Scientologice se afla in Gilman Hot Springs, California, iar masurile de securitate sunt extreme: sarma ghimpata, senzori de miscare si sisteme de camuflaj.

Scoala unde urma sa fie inscrisa Suri, New Village Leadership Academy, a fost sponsorizata de actorul Will Smith cu suma de 1,2 milioane de dolari.

Aici copiii primesc o educatie, dar sunt si indoctrinati religios. Biserica mai detine o scoala, Delphian School, din Oregon, unde studiaza cei doi copii ai lui Tom Cruise cu Nicole Kidman.

Prima biserica Scientologica a fost deschisa in 1953 in Camden, New Jersey, iar un an mai tarziu s-a dechis una si in Los Angeles.

Fondatorul cultului este scriitorul SF Ron Hubbard. Iata de declara el despre crezul acestei secte:

“O civilizatie fara nebunie, fara criminali si fara razboi, unde cei capabili pot prospera si cei cinstiti au drepturi, unde omul este liber sa atinga culmi nebanuite, asta vrea Scientologia”.

Conform acestei doctrine, oamenii sunt fiinte spirituale nemuritoare, care au uitat adevarata lor natura.

O parte din invataturile bisericii vorbeste si despre extraterestrii care au intervenit in istoria civilizatiei umane, idee prezentata de Hubbard si in creatiile sale.

In prezent, numarul credinciosilor este estimat a fi intre 8 si 15 milioane la nivel mondial, potrivit statisticii organizatiei religioase.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Katie Holmes, dupa despartirea de Tom Cruise:
Katie Holmes, dupa despartirea de Tom Cruise: "Biserica scientologica a pus oameni pe urmele mele"

Actrita care i-a intentat divort lui Tom Cruise este convinsa ca mai multe masini ale Bisericii Scientologice ii urmaresc fiecare pas.

"Blestemul" lui Tom Cruise. Ce au in comun toate cele trei sotii pe care le-a avut pana acum

Mimi Rogers, Nicole Kidman si Katie Holmes sunt cele trei femei care i-au spus "Da" in fata altarului lui Tom Cruise, insa au in comun si un alt lucru, absolut incredibil.

Pedeapsa sinistra pe care a primit-o o tanara, dupa ce mama ei a respins Biserica Scientologica
Pedeapsa sinistra pe care a primit-o o tanara, dupa ce mama ei a respins Biserica Scientologica

Paris Valeska a trecut prin ani de chin, dupa ce familia ei a decis sa se retraga din randul Bisericii Scientologice. Liderul gruparii a obligat-o sa-l insoteasca pe un vapor de lux, unde a inceput cosmarul fetei, care avea atunci numai 18 ani.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele
Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele

Autoritățile fac cercetări la Cluj-Napoca, unde o bucată dintr-o stradă s-a surpat. O expertiză va arăta ce lucrări sunt necesare. Între timp, traficul este oprit în zonă și sunt luate în calcul rute alternative.