Surse UE: "Rusia controleaza criza refugiatilor". Planul prin care Vladimir Putin ar putea sa o rastoarne pe Angela Merkel
Criza refugiatilor este intretinuta de Kremlin pentru a submina Germania, afirma analistii, dar si surse de la varful Uniunii Europene.
Operatiunile militare rusesti in Siria au drept scop rasturnarea de la putere a Angelei Merkel si slabirea Uniunii Europene. Suna ca un scenariu creat de adeptii teoriei conspiratiei, dar este o ipoteza avansata de tot mai multi analisti si confirmata si de surse de la varful Uniunii Europene.
Planul rusesc impotriva lui Merkel
Cum functioneaza presupusul plan al Kremlinului? Operatiunile rusesti in Siria agraveaza situatia din aceasta tara si duc la noi valuri de refugiati. Acestia ajung in Europa si pun presiune tot mai mare pe tarile care le ofera multe avantaje migrantilor, mai ales Germania. Diferentele culturale produc incidente intre cetatenii acestor tari si refugiati, iar tensiunile sunt exacerbate de extermisti, dar si de site-urile de stiri care vehiculeaza informatii false – pentru a face trafic sau fiindca sunt sustinute financiar de la Moscova. Aceasta situatie slabeste pozitia politica a cancelarului german si va duce, in final, la plecarea sa de la putere. Caderea Angelei Merkel submineaza Uniunea Europeana si o face si mai divizata, adica mai putin capabila sa faca front comun in fata Rusiei. In final, Moscova castiga, scapand de izolarea diplomatica si eventual recapatand chiar controlul asupra Ucrainei – si asta fara a lupta in mod deschis cu UE.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Un nou val de refugiati
Momentan, nu exista dovezi pentru toate elementele din acest plan, dar luate separat, fiecare element poate fi probat. Bombardamentele rusesti in Siria imping deja alte zeci de mii de refugiati spre Turcia, iar premierul de la Ankara prezice un nou val care se va abate asupra Europei. Davutoglu a afirmat ca numai din zona capitalei siriene Alep au plecat 70.000 de refugiati in urma raidurilor aviatiei rusesti, ce au provocat o situatie de care Angela Merkel s-a declarat “ingrozita".
In urma acestor lupte, la ora actuala, taberele de refugiati de la frontiera intre Siria-Turcia au devenit arhipline, afirma organizatiile umanitare. Iar guvernul de la Ankara spune ca e deja la capacitatea maxima de primire a migrantilor – astfel ca un nou val de fugari din Siria s-ar putea revarsa cat de curand asupra UE, mai ales a Germaniei.
Refugiatii, material de propaganda
Incidentele provocate de refugiati in Europa de Vest sunt deja celebre, mai ales cele petrecute in Koln in noaptea de Anul Nou. Ele au dus la un declin al popularitatii cancelarului german. 40% dintre germani vor ca Angela Merkel sa demisioneze din cauza politicii sale privind migratia, potrivit unui sondaj prezentat la sfarsitul lunii ianuarie.
Exista si probe ca Rusia ar intretine stirile alarmiste despre agresiunile comise de migranti in Germania. Cel mai recent - si mai notoriu - caz este cel al unei stiri difuzate de Pervai Canal, cel mai important post public de televiziune din Rusia. Corespondentul in Germania al canalului a "investigat" cazul Lisei, o fata de 13 ani din Berlin, cu dubla cetatenie germana si rusa, rapita de imigranti in vreme ce mergea la scoala si violata o zi intreaga. Stirea s-a dovedit a fi falsa – copila pur si simplu fugise de acasa la o ruda din cauza certurilor cu parintii si avusese doi prieten turci in trecut.
Merkel si Maidanul german
Ceea ce nu a impiedicat stirea sa ia o amploare fara precedent, fiind comentata chiar de seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, care a acuzat politia germana ca ar fi ascuns cazul Lisei. Purtatorul de cuvant al Angelei Merkel a denuntat ulterior „utilizarea in scopuri politice” a falsei stiri.
Procurorii germani au demarat urmarirea penala impotriva corespondentului Pervai Canal la Berlin, Ivan Blagoi, cel care a inventat aceasta poveste de senzatie, ce a facut cariera in presa rusa, dar si in cea din multe state UE. Intre timp, s-a aflat ca avocatul familiei fetei, Alexej Dankwardt, fost consilier local in Leipzig este un adversar furibund al Angelei Merkel, pe care o descrie drept „o voma aroganta” si ar vrea sa o vada data jos de la putere de un „Maidan german”. Dankwardt este citat in mod regulat la emisiunile televiziunilor de stat rusesti ca o sursa serioasa in privinta politicii de la Berlin.
Victoria in Ucraina ar putea fi castigata in Siria
Legaturile intre aceste evenimente sunt confirmate de o sursa diplomatica de la varful UE, care a declarat pentru EUObserver ca „daca va uitati la ce se intampla in Siria, in Alep, veti vedea ca Rusia controleaza programul crizei refugiatilor. Actiunile sale urmaresc sa creeze cat mai multi refugiati posibil. Scopul e evident. Daca luptele reizbucnesc in Ucraina, va crea un nou val de refugiati”.
Norbert Roettgen, seful comisiei pentru afaceri externe din Bundestag si un sustinator al Angelei Merkel, crede insa ca teoria este prea „cusuta cu ata alba”. El sustina ca Rusia vrea doar sa isi mentina pozitia in Orientul Mijlociu. Dar chiar si Roettgen recunoaste ca noile valuri de refugiati sunt „un efect colateral binevenit” pentru Kremlin si ca propaganda ruseasca a depasit orice limita.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, Ucraina, refugiati, kremlin, germania, vladimir putin, siria, propaganda, berlin, angela merkel, cancelar, alep,
Dată publicare:
09-02-2016 13:07