Ritualul care "le salveaza sufletele". Cum se practica exorcizarea in satele columbiene

Ultima actualizare: 07-06-2013 07:43
exorcizare

De mai bine de 20 de ani practica un ritual cel putin ciudat pentru cei care nu au vazut asa ceva niciodata. Nu si pentru columbieni, care apeleaza la el de fiecare data cand simt ca sufletul le este posedat de un spirit malefic.

Un vraci columbian, care isi spune "fratele Hermes", practica de 20 de ani un ritual ciudat, despre care sustine ca salveaza sufletele de spiritele malefice.

Fratele Hermes, cum este numit vraciul columbian, practica o ceremonie religioasa altfel decat cea practicata de preoti atunci cand fac exorcizari.

Cei care trec prin ritualul fratelui trebuie sa se imbrace in alb, sa se intinda pe jos, in praf, si sa accepte sa fie inconjurati de foc.

Vraciul, pe numele sau real Hermes Cifuentes, isi pune "pacientii" sa-si intinda mainile perpendicular pe corp, ca in scena crucificarii, dupa care ii acopera din cap pana in picioare cu noroi.

Nimeni nu stie sa spuna exact ce face "fratele Hermes", dar exorcizarile par sa aiba rezultate, din moment ce vraciul nu duce lipsa de cereri, iar afacerea merge de zeci de ani.

Localnicii din satul La Cumbre au multa incredere in puterile tamaduitoare ale lui Hermes si se lasa manjiti cu pamant sau inconjurati de flacari, pentru a se vindeca.

Saptamanal, in jur de zece oameni viziteaza satul "fratelui", pentru a se supune ritualului. Unora dintre ei li se acopera ochii cu panglici in timpul procesiunii.

Pentru a completa peisajul ciudat, participantii sunt inconjurati de lumanari si fructe, iar unora li se pun oua pe frunte. Cel mai important moment este acela in care Hermes isi trece mainile pe deasupra corpurilor participantilor.

Fotografiile din galeria foto de mai jos surprind in detaliu un astfel de ritual. Tanara Diana R., convinsa ca sufletul ei este posedat de spirite malefice, a apelat la ajutorului fratelui Hermes.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO