O regiune unica in lume: locul unde s-au gasit limacsi uriasi, roz-fluorescenti si melci carnivori
Limacsi uriasi, roz-fluorescenti, dar si "melci carnivori" au fost descoperiti intr-o regiune izolata si unica, din Australia.
Oamenii de stiinta au descoperit si fotografiat limacsi roz care pot creste pana la 20 de cm lungime. Limaxul este un melc din familia limicidae cu cochilie redusa sau inexistenta situata dorsal sau sub manta, relateaza dailymail.co.uk.
Creaturile apar dupa perioade lungi de ploaie in regiunea Muntelui Kaputar, la 500 km de Sydney.
Localnicii au povestit de multa vreme despre melcii roz uriasi care apar aici dupa ploi insa oamenii de stiinta au confirmat recent ca fac parte din specia Triboniophorus aff. graeffei si au fost descoperiti alaturi de alte cateva specii carnivore in aceasta zona.
Melcii roz uriasi, fluorescenti isi au originile in Gondwana, numele dat blocului continental care a rezultat din impartirea meridionala a continentului Pangeea, in urma cu 180 de milioane de ani.
Speciile traiesc intr-o regiune lunga de 10 km unica in lume din punctul de vedere al florei si faunei. Melcii carnivori care se hranesc doar cu alti melci de pamant reprezinta o alta specie specifica regiunii Kaputar.
"Este o mica insula de padure alpina, la sute de km de orice zona asemanatoare" a explicat biologul Michael Murphy.
"Sunt creaturi uimitoare care par ireale" a mai adaugat el. Datorita vegetatiei rare, intalnite aici, dar si creaturilor unice, regiunea va fi inclusa pe lista comunitatilor ecologice pe cale de disparitie si protejata prin lege, conform Comunitatii Stiintifice din New South Wales.