GUVERNUL CONDAMNATILOR. Un premier, un vicepremier si o duzina de ministri au fost trimisi la inchisoare in ultimii ani

Ultima actualizare: 08-02-2015 07:20
Guvernul Condamnatilor

Atunci cand cineva devine ministru, nu te-ai astepta ca peste cativa ani sa-l gasesti in spatele gratiilor. Si totusi, inchisoarea pare a fi unul dintre cele mai mari riscuri profesionale pentru membrii Guvernului Romaniei.

Adrian Nastase, George Copos, Relu Fenechiu: nume care acum cativa ani scriau regulile politicii romanesti. Intre timp, au ajuns sa scrie pe peretii celulei cate zile le-au mai ramas din pedeapsa.

Justitia din Romania, oricat de criticata ar fi, a condamnat la inchisoare in ultimii ani o duzina de ministri, un premier si un vicepremier. Destui cati sa faci un intreg guvern al condamnatilor. In infografic puteti descoperi cine ar intra intr-un astfel de guvern.

Unele dintre dosarele care i-au adus dupa gratii pe fostii membri ai guvernelor sunt ridicole, de pilda celebrul “Caltabosul”. Altele sunt tragice, de pilda cel al Revolutiei din Decembrie, care a aruncat in inchisoare doi ministri celebri in primii ani dupa decembrie 1989. Concluzia e insa alta: ca ar trebui sa avem mai multa incredere in Justitie si mai putina in Guvern.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO