A fost candva cel mai cautat hacker din lume. Acum lucreaza pe bani multi intr-o firma de securitate
Dupa ce s-au distrat cu cele mai cunoscute site-uri din lume si au stat luni bune dupa gratii, cativa hackeri au trecut acum de cealalta parte a baricadei. Sunt platiti bine si actioneaza doar cu acordul clientilor.
Este si cazul lui Razvan Cernaianu, zis Tinkode, candva cel mai cautat hacker din lume. Tanarul lucreaza acum pe bani frumosi, intr-o companie de securitate.
De la un hacker care nu iesea niciodata la lumina, de frica sa nu fie prins, Razvan sau Tinkode cum ii spun internautii se bucura acum de noua lui identitate. S-a mutat de putin timp de la Severin la Bucuresti. Totul pe cheltuiala companiei care l-a angajat. Acum, pe banii clientilor, dar si cu acordul lor, vede cat de sigure sunt site-urile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
TinKode: "Inainte companiile, serverele erau tinte, acum sunt clienti."
Tinkode are 21 de ani si un job bine platit. Acum un an se distra spargand siteurile Pentagonului, al celor de la NASA si alte site-uri cu nume grele.
Tinkode: "Am vrut sa vad cat de sigur este un site de 500 de milioane de euro. L-am spart intr-o saptamana, deci jumatate de miliard de euro dati de pomana."
Iar culpa lui, pentru care plateste cu 2 ani de inchisoare cu suspendare si 90.000 de euro daune catre victime, e cea care l-a ajutat sa fie angajat.
Madalin Dumitru, angajator: "La scoala nu te invata cum sa distrugi servere. La scoala te invata cum sa le construiesti. Noi consideram ca persoanele care stiu cum sa le distruga sunt cele mai potrivite pentru a le securiza."
Bogdan Ionescu este un alt exemplu. In 2007 a fost arestat la Craiova si extradat autoritatilor din Italia, pentru ca a fraudat pagina postei italiene. A lasat in urma o paguba de 200.000 de euro. Condamnat la inchisoare cu suspendare, a reusit sa intre primul la Politehnica din Milano, iar la scurt timp a devenit ajutorul procuraturii italiene.
Cei doi sunt finalul unei povesti care s-a incheiat cu bine. In permanenta sute de hackeri sunt vanati in tara noastra, pentru infractiuni mai mult sau mai putin grave. Nu vor fi insa cu totii la fel de norocosi.
Comisar Combaterea Criminalitatii Informatice: "Au fost destul de multe cazuri in care acestia chiar daca au fost cercetati si condamnati nu au renuntat in a savarsi asfel de infractiuni."
In afara condamnarii, un hacker e obligat sa plateasca si daunele pe care le-a produs. Daune care de multe ori ajung la sute de mii de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, sfaturi, hacker, george buhnici, Tinkode, Razvan Cernaianu,
Dată publicare:
25-05-2013 14:10